Decibel- en livsnjutare och ett riktigt krutpaket

I början av november kom en underbar liten fralla vid namn Decibel till Hundstallet Skåne som en privat omplacering.

Decibel har tyvärr en sjukdom som kallas Exokrin pencreasinsufficens (EPI). Det innebär att hennes bukspottskörtel inte producerar de beståndsdelar och enzymer som behövs för att bryta ner maten. Resultatet blir att en hund med EPI tappar mycket i vikt och är konstant hungrig.

Trots medicinering och utfodring enligt ordination, gick Decibel ner i vikt och vi började bli oroliga. Vi ändrade om lite i utfodringen i väntan på veterinärtid hos specialist och äntligen började det sakta vända. Hos specialisten på ett stort djursjukhus fick Decibel en ordentlig undersökning med blodprover och ultraljud med mera. Utifrån resultaten justerades medicin och utfodring och hon började även äta kosttillskott som skulle hjälpa henne. Äntligen började hon gå upp i vikt!

På två månader har Decibel gått ifrån underviktig till en hälsosam och fin liten fralla. På köpet har vi även fått se hennes personlighet blomstra. Hon har hela tiden varit en pigg och glad tjej som älskar människor och njuter av livet. Men nu är hon ett riktigt litet krutpaket, med glädje som svallar över och pussar som räcker till ett helt kompani.

Decibel var med i vår kampanj i januari. Vi är så otroligt tacksamma för allt stöd vi får som gör att vi kan hjälpa hundar som Decibel att få rätt vård och slutligen ett nytt hem. Stort tack.

Decibel letar fortfarande efter sitt nya hem. Läs mer om henne under ”hundar som söker nytt hem” på hemsidan.