Balto och Texas

När Balto och Texas först kom till Hundstallet vägde de 18 respektive 26 kg. Det är på tok för lite för ett par polarhundsblandingar. Innan de lämnande våra portar för att utforska sina andra chanser hade de gått upp åtta respektive nio kilo. Inte undra på att vi är tacksamma för de företag och organisationer som sponsrar oss med hundmat! Två liv som höll på att förstöras av svält är nu två liv fulla av kraft som fullt ut får vara de stolta hundar dessa raser ofta är. 

Att Balto och Texas liv tog en vändning åt det bättre ska vi tacka Länsstyrelsens kontrollanter för. De var ute i ett hem där de hittade dessa två då mycket magra herrar. De var så utmattade att de inte orkade stå upp och de hade knappt några muskler att tala om.

 

 

 

I många fall där vi får in magra eller utmärglade hundar är ägarnas ursäkt att hunden inte vill äta – så även i detta fall. Men vi konstaterade snart att matlusten var det inget fel på och under utredningen ökade båda hundarna stadigt i vikt. Långsamt kunde vi börja motionera dem.

När beslutet om att hundarna inte skulle få flytta tillbaks till sitt gamla hem började vårt arbete med att hitta nya hem. Det är en stor utmaning när det rör polarhundsblandningar eftersom det är en så krävande blandning. Men till slut fann vi två hem som passade.

Balto och Texas återförenades under ett av våra öppna hus. Det var två stolta killar som tillsammans med sina nya ägare gick fram till podiet och visade upp sig. Besökarna fick höra om deras resa från att de lämnade Hundstallet till där de är idag. I trygga hem med liv anpassade efter deras behov och med mat som inte tar slut. 

Balto medverkade på Öppet Hus för ett år sedan.

 

Texas i sitt nya hem.

Texas mår prima i sitt nya hem»

 

Läs mer om Texas i hans nya hem»

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.