Arkiv | Hundar i fokus

Aldrig lagom med Rix men alltid roligt

Elina kunde inte ha en egen hund och istället öppnade hon sitt hem för Hundstallets hundar. Det funkade så bra, tills amstaffvalpen Rix hoppade rakt in i hennes hjärta och förändrade allt.

Läs mer

Med hunden som vägvisare

”Ta vara på den här unika tiden för att lära känna din hund.  Njut av naturen  – där pågår allt precis som vanligt. Där kan vi göra roliga saker och vila tillsammans.”, säger Hundstallets Karin Lundberg. text: Milena Bergquist foto: Hanneke Bonthuis Vistas mer ute i naturen Så mycket oro i samhället idag, så mycket […]

Läs mer

Låt hunden göra dig lugn

Vi lever i en orolig tid med mycket rädsla och oro i omlopp. Hur påverkar det oss och förhållandet till våra hundar? Hur kan vi hitta lugn i stormen? Vi bad folkkäre psykologen och terapeuten Allan Linnér om råd. text: Milena Bergquist foto: Hanneke Bonthuis   Covid-19 påverkar allas våra liv i någon form. När […]

Läs mer

Om hunden får värmeslag

Att aldrig lämna hunden i bilen en solig dag, det vet vi. Om olyckan trots allt är framme – hur kan du rädda en hund med värmeslag? Hundstallets veterinär John-Filip Lundin har svaren. Varje år varnas det i alla mediakanaler: Lämna inte din hund i bilen! Ändå ser vi varje vår och sommar hundar i […]

Läs mer

Storleken har betydelse

Dålig munhälsa och fetma. Det är de största problemen för små hundar. Vi pratar då om hundar under tio kilo. En av Hundstallets veterinärer John-Filip Lundin tycker att han låter tjatig, men vikten av att vårda hundens tänder, tål att upprepas. Och speciellt noggrann måste man vara när det gäller små hundar. 

Läs mer

Petter om SMÅ hundar

Det finns både okunskap och fördomar kring små hundar. ”Det är lika mycket hund i en liten hund som en stor”, säger Petter Fahlin, pedagogikansvarig på Hundstallet i Åkeshov.

Läs mer

Viggo – en liten hund med stor integritet

Om hundar kunde berätta. Viggo var hemlös i Los Angeles, adopterades av ett svenskt par, flög till Sverige, hamnade på Hundstallet … Till slut fick han ro, acceptans och kärlek hos Maria och Göran. Syskonen Tim och Mysan kom på köpet.

Läs mer

Räddade i sista minuten

Två dagar i januari 2015 har etsat sig fast i minnet på Hundstallets Anna Beijer och Johan Bergvall. De glömmer aldrig synen av de övergivna och svältande polarhundarna.

Läs mer

Popularitetens mörka baksida

Det går trender i hundraser och Hundstallet får ofta ta del av den mörka baksidan av populariteten. I den omåttligt populära tv-serien Game of Thrones finner Eddard Stark och hans entourage sex moderlösa vargvalpar i skogen. De får leva tack vare en av seriens huvudpersoner Jon Snow. Barnen i familjen får var sin valp som […]

Läs mer

Att våga sörja läker sorgen

Hur hanterar man sorgen efter en älskad hund? Är det skillnad på att sörja en människa eller en hund?  Vi frågade den folkkära ”radiopsykologen” Allan Linnér.

Läs mer