En sorglig historia som fick ett lyckligt slut

På Hundstallet hamnar alla typer av hundar även om det övervägande är blandraser. Får vi in en renrasig hund som är registrerad i SKK brukar vi alltid kontakta uppfödaren för att meddela att hunden hamnat på Hundstallet. Sedan kan vi naturligtvis få in ärenden genom polis och Länsstyrelse där omständigheterna får avgöra om vi kan kontakta uppfödare eller ej efter att ärendet är avslutat. 

Har man fått en akut förändrad och svår livssituation kanske inte tanken, att man som ägare först kan ringa uppfödaren för att be om hjälp, slår en. Nedan följer en sorglig historia som fick ett mycket lyckligt slut tack vare en fantastisk uppfödare.

”Precis innan jul, 20/12 2016, ringde telefonen …

Det hade ringt en hel del försäljare och organisationer senaste tiden. Så när rösten i luren presenterade sej som ”Jenny från Hundstallet” drog jag lite efter andan och tänkte ”Jaha, ännu en som är ute efter ett bidrag”. Men när Jenny fortsatte med ”Vi har fått in en hund som du har fött upp” så stannade mitt hjärta lite. ”Vem?” fick jag fram och sen ”Nej, nej, nej!” och så kom tårarna. Maken som satt bakom mig trodde att någon av katterna hade blivit påkörda och jag fick förklara att vår tiks dotter Honey fanns till försäljning på Hundstallet för att hennes matte blivit allvarligt sjuk. Lilla fina Honey, som levt med sin matte sedan hon var valp… Nu var hon ensam, 4,5 år gammal.

I mitt huvud fanns bara ett alternativ och bakom mig hör jag maken säga ”Men säg att vi hämtar henne! Det löser sig!”.

Så på en timme ordnade vi allt praktiskt, fick hem tonårsdottern med kompis som djurvakter. Här finns två Golden Retrievers, Honeys mamma Betty och syster Daisy, Springer Spanieln Hallie, fyra katter, två duvor och en flock höns. Så normalt sett kräver en resa från Skåne till Stockholm lite längre planering. Tack, alla som bara fanns där och sopade vägen framför oss!❤ Honeys mamma Betty fick följa med, för att dottern skulle vara lite tryggare på den långa bilresa hem.

Vi blev väl mottagna av kvällspersonalen på Hundstallet och Honey blev glad att se oss och sin mamma.

Nu har Honey varit Skåning i drygt 5 veckor och hon är en älskad del av familjen och flocken. Vi har kontakt med före detta matte och önskar henne allt gott. I paniken över att inte längre kunna ta hand om sin älskade hund löste hon det så gott hon kunde, men tänkte inte på att hon kunde ha ringt oss först. Så vi är så tacksamma att Hundstallets policy är att i första hand kontakta hundens uppfödare när sånt här händer. I vårt fall både ville vi, och kunde lösa det snabbt och vi är så glada att ha vår fina tös hemma!

Önskar er på Hundstallet allt gott!❤

//Susanne”

dsc_0438 dsc_0483 dsc_0501 received_1887355151521961dsc_0510 received_1887355084855301 received_1887355098188633  received_1899812523609557

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.