Hunden lämnas ensam i en lägenhet i 2 månader

Det var när hyresvärden skulle kontrollera en vattenläcka i en bostad söder om Stockholm som han slogs av en väldig stank från lägenheten och tillkallade polis. Stanken var så extrem så hyresvärden trodde att det var ett människolik som fanns där. Men i stället för ett lik möttes polisen av två ensamma hundar, mellan ett och tre år gamla. Stanken berodde på att de troligen varit ensamma i minst två månader, enligt polisens bedömning. Hundarna hade ätit på allt som gick att äta, som möbler och stoppningar. Det fanns inte heller någon ren golvyta.

hund1  hund3

Att hundarna lyckats hålla sig vid liv trots den extrema vanvården beror på en vattenläcka i lägenheten som gjort att de åtminstone haft tillgång till vatten.

Genom en veterinärbesiktning kunde det konstateras att hanhunden var mager, att revbenen framträdde tydligt och han helt saknade underhudsfett. Tiken mådde bättre men var i behov av vård för hudbesvär. Enligt veterinären har hanhunden troligtvis blivit nedtryckt av tiken och inte vågat äta det som kunnat gå att finna i lägenheten.

Skarmavbild-2014-03-25-kl

Länsstyrelsen fattade nyligen ett beslut om att hanhunden ska överlåtas eller säljas och att tiken ska avlivas med anledning av hudbesvären.

Hunden Sony, 8, var mager och sjuk efter den extrema vanvården men överlevde mot alla odds.

På Hundstallet rehabiliterades han, fick små mål mat flera gånger om dagen för kunna gå upp i vikt. Man visste inte riktigt hur han har levt tidigare men det har helt klart varit traumatiskt att sitta instängd och ensam så länge. I början var han en hund som var väldigt osäker i hanteringen. Han har tyckt att det har varit jobbigt att träffa mycket människor men med den träning man la ner kunde man se att han gjorde stora framsteg.

Men något vi kunde se på honom var att han inte klarade av att vara ensam så mycket, tiden han varit instängd utan mänsklig kontakt hade gjort att han inte klarade av att vara ensam utan att skrika.

Sony

Med tiden på Hundstallet och i sitt jourhem började en annan hund växa fram. En hund som var kärvänlig och älskade att mysa i soffan.

6 månader bodde Sony på Hundstallet utan att någon ville ha honom. Vi ville inte ge upp hoppet utan valde att kontakta Metro som skrev om honom i en artikel där de berättade om hans öde.

Mirakel sker helt enkelt. Artikeln nådde ut till väldigt mycket folk och en av dem som såg annonsen var Sonys ägare, en familj som ägt honom två år tidigare och hade fått honom stulen när de varit inne i affären och handlat mat. Detta hade varit polisanmält sedan 2 år tillbaka.

Familjen kontaktade Hundstallet illa kvickt och efter kollat polisanmälan samt fått bilder på Sony kunde vi konstatera att Sony, som egentligen hette Butcher, var deras hund.

Så familjen kom till hundstallet och det var ett kärt återseende mellan hans familj och honom. För visst kände han igen sin familj. Äntligen har han hittat hem.

sony2 sony3

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.