Uppföljning av de vanvårdade värmlandshundarna

Den 16 oktober fick Hundstallet uppdraget att åka till Värmland för att rädda ett större antal som hundar som omhändertagits av polisen. Hundarna som hämtades var i dåligt skick och var i stort behov av veterinärvård. Hundstallet bad om hjälp och pengar samlades in för att kunna åtgärda deras dåliga öron, munnar och juvertumörer. 

Här kan ni läsa om deras första tid på Hundstallet: Hjärtat slår för värmlandshundarna

Idag mår värmlandshundarna bra och träningen är i full gång. Vi tränar mycket hundmöten, jobbar med hantering, lär in nya tricks, lägger mycket tid på socialitetsträning, och de får framförallt mycket omvårdnad och kärlek.

Figge, den svarta lilla hunden, har ett helghem som tar hem honom nästan varje helg. Där är han en del av familjen och han älskar sin helgmatte. Han har lärt sig tricket ”snurra” och gå slalom mellan koner. Under julmarknaden var helgmatten på Hundstallet och hjälpte till. Självklart passade hon på att säga hej till lilla Figge och möttes av glada svansviftningar.

figge
Figge tränar slalombana. Figge söker fortfarande eget hem: Figge söker ett eget hem

Stella, den gråvita hunden, kommer att opereras för sina juvertumörer. Operationen är bokad och fram tills dess bor hon i ett jourhem där hon redan är en älskad familjemedlem. Såhär skriver jourhemmet om henne:

”Det har gått jätte bra med Stella! Vilken underbar tjej!

Hon har varit ganska trött men så fort vi har gått ut med henne har hon varit pigg och nyfiken. Hon äter och dricker bra. Hon vill gärna att vi klappar henne på huvudet och bakom öronen.

Promenaderna har gått jättebra och hon har inte blivit rädd för andra människor, cyklar, bilar eller barnvagnar. Vi har varit noga med avstånd och så. Hon verkar mest nyfiken på allt men vi har självfallet sagt nej när någon frågat om de får klappa henne eller när någon hundägare har frågat om hundarna får hälsa. När vi mött andra hundar som börjat skälla har Stella spänt sig lite men inget mer än så. Hon har verkligen vart jätte duktig så de har vi belönat med en godis.”

stealla
Stella i jourhemmet. Stella söker fortfarande ett hem att kalla sitt eget: Stella söker ett eget hem

Majken, som är Stellas mamma har glädjande nog fått ett nytt hem. Dagen innan julmarknaden kom Majkens nya familj till Hundstallet. De hade med sig en korg med julgodis till både hundar och personal samt ett kuvert där de stod ”Tack för allt ni gör för hundarna från Majken och hennes matte & husse”.  Majkens nya familj visste från första stund att den gula tiken var  ”deras hund” och de hade åkt hela vägen från Småland för att hämta hem henne. De hade tidigare haft St Bernhardshundar, vilket är en av raserna Majken har i sig. Det var kärlek vid första ögonkastet och det var med glädjetårar i ögonen som personalen sa hej då till underbara Majken.

majken
Tack Majken för att vi fick lära känna dig och lycka till i framtiden. 

Casper, labradorblandningen, tyckte att miljön på Hundstallet var för stressig och fick därför åka till ett jourhem för några veckor sedan. Jourhemmet ligger ute på landet, vilket passade Casper perfekt. Han tycker det är skönt med en lugn miljö och njuter av att få ensamtid med sin jourhusse (som har tid för honom dygnet runt) i väntan på ett eget hem. Under julmarknaden kom Casper in för visas upp för eventuella intressenter och han charmade ett flertal personer med sin härliga personlighet. Casper kommer stanna i jourhemmet tills han får en ny familj. 
casper
Casper ute på promenad. Casper söker fortfarande ett eget hem: Läs mer om Casper här.

Buddy, den mindre golden retriverblandningen var den första värmlandshunden som fick gå ut på jour. Jourhemmet hade honom först över en helg men meddelade snabbt att de gärna ville att han skulle få stanna längre. Efter bara några dagar hörde de av sig igen och berättade att att de ville att Buddy skulle få stanna hos dem för gott. Han får nu följa med husse till jobbet och har det fantastiskt i nya hemmet. På julmarknaden kom nya familjen och visade upp sin nya familjemedlem. Buddy hade hittat hem.

Buddy4
Buddy som nu har fått ett nytt hem

Även lilla Wolfie går det bra för. Han var den av värmlandshundarna som var mest rädd och man kunde ana att han hade haft det tufft innan han kom till oss.

Under sin tid på Hundstallet blommade han ut och visade alla vilken fantastisk hund han var. Från att vara en rädd hund som inte vågade komma nära någon, gick han till att vara en hund som gärna tog kontakt och ville ha kel. Förra veckan gick han på prov till en tjej som ville ha en aktiv hund att träna med och för några dagar sedan meddelade hon att Wolfie skulle få stanna där för alltid.

Klara som också flyttat till ny familj har det underbart. Familjen meddelar oss på Facebook om hur det går och det senaste vi fick se var när Klara var med och julpysslade hemma. Detta kanske blir Klaras första riktiga jul?

Klara
Bild från Klaras nya familj: Klara undrar varför jultomten är instängd

Kvar på Hundstallet är just nu är bröderna Freddy & Teddy.

Freddy var en av de hundar som var i sämst skick när han kom in till oss. Han hade kraftiga öroninflammationer i båda öronen. De var såriga och varet nästan bubblade ur dem. Han hade otroligt ont och smärtlindring och öronbehandling sattes in direkt. Han var förståeligt väldigt rädd om sina öron och tyckte att medicineringen både var jobbig och smärtsam. Det var fruktansvärt att se en hund må så dåligt som Freddy gjorde i början. 

Idag gör Freddy gör hela tiden framsteg, han medicineras inte längre och är fri från smärtor. Han tycker om att bli klappad och njuter att få vara nära . Han älskar långa promenader och följer mer än gärna med på en cykeltur.

Vi har fått in flera intresseanmälningar på Freddy och hoppas på att han snart hittar sin nya familj.

freddy
Freddy söker fortfarande ett eget hem, Läs mer om Freddy

Teddy, är en glad och sprallig kille som trots det tråkiga han varit med om alltid viftar på svansen. Med Teddy kommer man inte få en tråkig stund, han följer med glädje med på allt du erbjuder och är framförallt en trogen kamrat. Freddy är en stor favorit bland volontärerna och har fått följa med hem till några vilket han trivts väldigt bra med. Han passar gärna på att sova i sängen när han får chansen.

En volontär skickade bilden nedan med följande bildtext: ”Teddy har gjort sig hemmastadd. Mitt i sängen också. Undrar om han släpper in mig =)”

teddy

Utöver hundarna i texten så är det Kee och Lillan som fått nya hem och båda har det underbart! Lillan var på plats på julmarknaden och hälsade på med sin nya familj. Kee bor numera med en man som tidigare haft hund från Hundstallet. Han bor även tillsammans med en katt som han blivit riktigt bra vän med. 

Med detta inlägg vill vi tacka alla våra medlemmar och givare som gör det möjligt för oss att ge dessa hundar en andra chans. Utan er hade det inte varit möjligt och vi vill kunna hjälpa fler hundar som dessa.

Stöd gärna Hundstallet!  Bli Medlem  i vår förening så hjälper ni oss att hjälpa hundarna. Som medlem på Hundstallet får man även Hundstallsnytt som är en tidning vi ger ut några gånger om året, i denna får man också följa hundarna i sina nya familjer. 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.