NU är vi redo att bygga hundstall i Göteborg!

Med hjälp av Hundstallets alla fantastiska givare har vi nu de 20 miljoner kronor som byggnationen av ett hundstall i Göteborg skulle kosta.

Pengarna kommer delvis från insamlingar specifikt för bygget, men också via några stora arv, vilka gjorde att vi snabbare än väntat nådde målet om 20 miljoner kronor. Vi är så stolta och tacksamma över alla gåvor, stora som små.

Nu är vi alltså redo att bygga! Men som tidigare har rapporterats fick vi avslag på vår bygglovsansökan för ett hundstall i Bergsjödalen. Detta avslag kom trots att vi hade arrenderat marken under två års tid av Göteborgs stad och med det tydliga syftet att bygga ett hundstall. Eftersom vi ansåg att vi inte fick en rimlig förklaring till det märkliga handlandet från Göteborgs stad, så har vi sedan avslaget 2016 försökt att ha en dialog med dem. Nyligen togs därför frågan återigen upp i Byggnadsnämnden, men den 21 mars mottog vi tyvärr ytterligare ett avslag.

Det är alltså dags att släppa tomten i Bergsjön. Vi kommer dock att kräva tillbaka alla de insamlade pengar som Göteborgs stad mer eller mindre har lurat oss på.

Vi är fortfarande fast beslutna om att etablera Hundstallet i Göteborg. Vi har samlat in samtliga pengar till själva bygget och vi fortsätter att aktivt att leta efter lämplig mark.

Vi fortsätter också givetvis att tacksamt ta emot gåvor. Målet är inställt på att inom något år driva tre hundstall med tillstånd för cirka 150 hundar sammanlagt. Och som ni vet är det hundar som behöver rehabilitering både fysiskt och mentalt för att sedan kunna få en andra chans i en ny familj.

TACK för att ni är med och hjälper dessa utsatta hundar!

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.