Vad händer med Hundstallet i Göteborg?

Det är många som undrar vad som händer med planerna på ett Hundstall i Göteborg. Just nu syns det tyvärr inte, men såväl styrelse som personal jobbar fortfarande hårt och målmedvetet för att få till en etablering i Göteborg/ Västra Götaland.

I början av 2016 rapporterade vi om att vi fick avslag på vår bygglovsansökan för ett Hundstall i Bergsjödalen. Detta avslag kom trots att vi hade arrenderat marken under två års tid av Göteborgs stad och med det tydliga syftet att bygga ett Hundstall. Sedan dess har vi sökt en dialog med Göteborgs stad i hopp om att hitta en lösning enligt planerna för Bergsjödalen alternativt på annan kommunal mark. Trots våra påtryckningar så har processen varit mycket långsam. Men eftersom vi anser att vi fortfarande inte har fått en rimlig förklaring till handlandet från Göteborgs stad, så kämpar vi vidare.

Vi är mycket tacksamma för det stora stöd vi får från alla vänner i Göteborgsregionen och som kämpar vidare med oss, trots att bygget har dragit ut på tiden. Det är ett ständigt flöde av givare, volontärer och andra supportrar som hör av sig och vill hjälpa till på olika sätt. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att lyckas med etableringen i Göteborg.

Margite Nordenstam, Hundstallets verksamhetschef

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.