Ragnar tackar för allt stöd!

Varmt tack till alla som stöttat och hjälpt Hundstallet och Ragnar få en så bra och smärtfri start på sitt nya liv. Med Er hjälp kommer operationen bli av inom kort och denna veckan har Ragnar  flyttat till sin nya familj, så de kan få rå om honom innan det är dags för hans operation. (uppdaterat 2018-07-11)

 

Ragnars knäled är ur led – hjälp honom till en operation!

Ragnar kom in till Hundstallet tillsammans med ett flertal andra hundar.  Vi ser ofta fall där en ägare börjar med två hundar och dessa sedan blir fler, och fler. Självklart är det svårt att tillgodose ett 20-tal hundars behov varpå det lätt kan uppstå misskötsel. I det här fallet tog ägaren sitt ansvar och lämnade hundar till oss för omplacering!

Som tur var fick alla hundarna en andra chans, alla UTOM Ragnar! Flera intressenter hörde av sig och ville ge honom ett hem och när det äntligen höll på att lösa sig började han halta på vänster bakben. Hos veterinären konstaterades det att Ragnars knäskål hoppar ur sitt läge s k  ”patella luxation”. Det här är en av de vanligaste ortopediska sjukdomarna och väldigt vanligt hos småhundar. För Ragnar som har en svårare grad av patella luxation krävs en operation för att han ska slippa sin smärta.

Du kan hjälpa oss att få Ragnar frisk – skänk en gåva nu!

SMS:a Ragnar till 72980 så skänker du 100 kr. Eller swisha valfritt belopp till 123 90 05 570, märk gåvan med ”Ragnar”. Självklart kan du även skänka valfri gåva via vårt PG-konto 90 05 57 – 0 eller BG 900 – 5570 också.

Eventuellt överskott från insamlingen förbehåller sig Hundstallet att använda där gåvan gör störst nytta för hundarna.

Läs mer om patella luxation här: https://www.agria.se/fraga-veterinaren/hund/leder-muskler-och-skelett/patellaluxation/patellaluxation-hos-hund/