Månadens hund december 2018 – Bonzie!

Bonzie kom in till Hundstallet som ett polisärende. Så fort han blev överlåten till oss för omplacering började jakten på hans nya hem. Det är generellt alltid svårare att hitta hem till äldre hundar, och vi var beredda på att det inte skulle bli enkelt. MEN, fantastiskt nog dröjde det inte länge innan han fick sin andra chans. Han lever nu ett underbart seniorliv i det alldeles perfekta och kärleksfulla hemmet som han så väl behövde! Läs deras historia nedan..

”Hej!
Under år 2017 fick vi ta bort båda våra fantastiska whippettjejer 14,5 år gamla, saknaden var stor men nu skulle vi efter 30 år med whippets, inte ha någon mer hund…… tills jag, matte Christina en av de sista dagarna i april surfade in på Hundstallets hemsida och där fanns HAN. Jag var på väg på en kortare utlandsresa men väl hemkommen så visade jag bilden för husse Lars-Göran. Han sa: Skriv! Och för andra gången i mitt liv skrev jag ett brev för att ”få” en hund (Första gången jag skrev ett sådant brev var jag 10 år och familjen fick på så sätt en tax-valp!).

Lyckan var mycket stor när Linda några dagar senare ringde och frågade om vi ville komma och träffa whippeten Bonzie, 12,5 år som behövde ett nytt hem.

Vi mötte en oerhört mager och omusklad whippet fylld av energi och livsglädje. Visst fick han komma med hem och redan samma kväll så visste vi att Bonzie nu skulle bo hos oss. Han provade soffan, hundsängarna som ånyo tagits fram, installerade sig i husses säng, ville nosa på ALLT på en gång då vi gick ut, något konfunderad såg han ut då han upptäckte att han fick gå ut i trädgården alldeles själv. Under sommaren har han varit på landet och både åkt båt, vandrat på klipporna vid havet och varit med i storskogen. Han har badat, och ramlat i vattnet… charmat alla hundtjejer och försökt att skrämma bort alla hanhundar. Han har gjort egna små äventyr och inte lyssnat då matte eller husse ropat, livet är för spännande. Han är duktig på att åka både bil och båt även om båten inte är någon favorit. På uteserveringen ligger han snällt och väntar, tar en liten powernap i skuggan medan hans människor dricker kaffe. På det stora gärdet nära storskogen har han sträckt ut sig och sprungit som en vinthund ska göra. Matte och kameran hann inte riktigt med. Muskler och figur har formats till en stor stilig whippetpojke med mycket leklust och livsglädjen. Inte kan man tro att han snart ska fylla 13 år.

Matlusten var stor men magen var inte van vid så mycket mat så hela sommaren har vi fått prova vad Bonzie tålt och inte tålt. Bonzie tycks resonera så att om man inte får något så får man väl förse sig själv. När matte tar fram tandborsten eller klotången så förvinner Bonzie ut i trädgården och försöker att gömma sig, efter ett sådant ”övergrepp” tar det många timmar innan matte får nåd igen. Många gånger har vi funderat över vad Bonzie varit med om i sitt tidigare hem, tänk om han kunde berätta.

Många människor har frågat varför vi tagit en så gammal omplaceringshund. Svaret är enkelt. Bonzie behövde ett hem och det blev hos oss! Vi har gett Bonzie ett hem men han ger oss så mycket mer varje dag, glädjen att få vara Bonzies matte och husse! Vi vet att Bonzie är en gammal hund och att tiden är begränsad men vi gläds för var dag som vi kan ge honom ännu en bra dag. Stort TACK till Hundstallet.

Christina och Lars-Göran, matte o husse till Bonzie”

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.