Månadens hund feb 2018 – Bus!

Bus kom in till Hundstallet tillsammans med sina syskon i ett polisärende. De hade levt i misär – bott i sin egen urin och inte fått vara utomhus. Väl på Hundstallet fick de den vård och omsorg de behövde och omplacerades till fantastiska, kärleksfulla hem. Nedan är Bus och hans mattes historia:

”För flera år sedan adopterade jag underbara Vimm från Hundstallet och för mig har det alltid varit en självklarhet att vända mig dit igen då det blev aktuellt med en till familjemedlem. Så en dag i maj fick jag frågan om Bus kanske kunde vara en match. Vid vårt första möte gjorde han entré som ett nyfiket och glatt yrväder. Vi tog en promenad och genast visade han sig vara lyhörd och lätt att få kontakt med. En förkärlek för vatten hade han också och plaskade glatt i en stor, djup lerpöl. Detta möte innebar kärlek vid första ögonkastet och jag kände relativt omgående att han skulle få flytta in hos oss. Hur kan man motstå någon som är söt som socker och charmig som få.

Bus gör onekligen skäl för sitt namn – han är ett lekfullt och glatt energiknippe utan dess like. Han är alltid redo och ivrig att ta del av allt som livet har att erbjuda. Med sin outtröttlighet är det något av en utmaning att hålla denna unge herre stimulerad och nöjd. Men ack en så trevlig utmaning det är. Han är otroligt nyfiken, läraktig och väldigt rolig att hitta på nya aktiviteter med. Dogparkour, godissök, sakstövning, spår och framför allt skydds tycker han är hur kul som helst. Han tjuter hela vägen i bilen då han vet att vi är på väg för att träna bruks. Till våren ser vi fram emot att börja cykla tillsammans. Annat som Bus tycker förgyller livet är att bada så det är tur att vi bor på bara några minuters promenadavstånd från Mälaren. Att leka med andra hundar är också en favoritaktivitet och det är just i hundparken som han blir som allra tröttast i och med all lek och alla intryck.

Hemma kan man absolut säga att Bus stundom är den jobbiga lillbrorsan. Vimm, som vid det här laget hunnit bli 11 år, lever numera i ett betydligt lugnare tempo. De har jättekul tillsammans när de leker men Vimms ork tar av förklarliga skäl slut betydligt snabbare. Men lika energisk som Bus är, lika givmild är han med ömhetsbetygelser. Vimm överöses med en massa pussar. Bus är även oerhört generös mot oss tvåbeningar med pussar och kramar. Om man sitter ner är det inte alls ovanligt att han pussas och kramas så mycket att man till slut välter. Och att sitta i knäet tycker han också om.

Med den energinivå som Bus besitter kan man kanske tro att det inte blir en lugn stund hemma men här har vi en soffpotatis av rang. Att mysa i soffan eller sängen görs med glädje, men i lagom dos förstås. Livet ska inte sovas bort menar Bus.

Bus är otroligt lätthanterlig. Vid den första kloklippningen visste jag inte vad jag hade att vänta men det gick över förväntan. All hantering, oavsett om det handlar om kloklippning, tandborstning eller något annat, ställer han upp på med glatt humör.

Som den unghund han är finns det saker vi behöver jobba med och framför allt få Bus att våga lita mer på sig själv. Men på det stora hela handlar det om småsaker som kommer att lösa sig i takt med att han blir äldre samt då han ges tid och tålamod att bemöta det som kan verka vara läskigt. (Snögubbar är exempelvis lustiga filurer hälsar Bus.)

Med Bus ser jag fram emot ett långt och kärleksfullt liv med en massa skratt. Vi har redan skapat många härliga minnen tillsammans och fler ska det bli. Vi har bara påbörjat resan där vi gemensamt kommer att lära oss en massa nya saker. Jag är så oerhört tacksam för att ännu en gång ha fått förtroendet från Hundstallet och Jenny att ge en fantastisk hund ett nytt hem.

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.