Månadens hund jan 2019 – Molly!

Mollys historia var en sorglig sådan. När hon kom in till Hundstallet hade hon haft många tidigare hem och dessvärre flyttat runt alldeles för mycket. Som äldre hund ska man ha sin allra tryggaste plats i livet – och för Molly var det verkligen inte så. På Hundstallet fick hon den omvårdnad hon behövde (tack vare våra givare), och en sorglig historia fick ett lyckligt slut. Molly hamnade äntligen hos en familj som aldrig kommer att överge henne. Läs deras historia nedan.

Jag hade haft koll på Hundstallets hemsida ett bra tag och så en dag fick jag se en bild på Molly. Jag fastnade direkt och efter att ha läst hennes beskrivning skickade jag in en intresseanmälan. Ett par dagar senare fick jag ett samtal från Hundstallet som frågade om jag fortfarande var intresserad av Molly och vi bestämde en dag då jag äntligen skulle få träffa henne. Jag kommer ihåg hur jag spänt satt och väntade på henne, när dörren öppnades och hon kom in, lite osäker men viftandes på svansen.

Nu har Molly varit hos mig ett tag och även om tiden har flugit förbi har det inte alltid varit lätt. Molly hade problem med tänderna och hade gjort en tidigare tandoperation. När jag träffade henne, skulle hon genomgå ytterligare en operation och ta bort två tänder. Men det blev inte som vi hade trott. Det visade sig att Molly hade dåliga lever-och blodvärden samt en mörk fläck på lungorna som de misstänkte var en tumör. Jag blev fruktansvärt ledsen, trots den korta tiden hade vi skapat ett starkt band. Men jag blev även väldigt chockad. Den Molly jag hade fått lära känna var otroligt pigg och ville alltid leka och gå på promenader. Det gick inte ihop. Molly fick under en månads tid äta mediciner och hon behövde dessutom gå upp i vikt. För att göra en lång historia kort gick hon snabbt upp i vikt, det visade sig att det inte alls var en tumör utan förmodligen bara ett ärr och värdena blev bättre och hon kunde genomföra operationen.

Mollys tänder när hon kom in till Hundstallet

Molly är otroligt snäll, kelig och lyhörd. Hon älskar att gå långa promenader, leka massa och hon är väldigt duktig på att söka. När hon söker stänger hon ut allt annat och blir otroligt fokuserad.

Det märks att hennes tidigare liv har satt sina spår. Hon har haft många olika ägare vilket har givit henne separationsångest. Det gör ont i hjärtat när jag märker hur orolig hon blir när någon ska gå men det blir bättre och är något vi hela tiden jobbar på.

Under dessa månader har hon utvecklas något enormt. Från att vara väldigt orolig och ängslig, blir hon nu tryggare och tryggare för varje dag. Våran resa tillsammans är den bästa jag har gjort.

Molly är det mest självklara i mitt liv och en kär familjemedlem som förgyller våra liv.

Till sist vill både jag och Molly tacka Hundstallet för det fina och viktigt arbete som ni gör och för att ni har givit mig Molly. Vi vill även tacka alla fina människor där ute som skickade donationer för att Molly skulle kunna genomföra operationerna.

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.