Månadens hund nov. 2019 – Flora, liten tjej med stort mod!

Flora kom in till Hundstallet som en privat omplacering när hon bara var 3 månader gammal. Matte hade blivit sjuk och hon valde att lämna Flora till oss hellre än att försöka annonsera ut henne. Rasen var överdrivet populär på den tiden så matte var rädd att Flora skulle hamna hos någon som skulle se henne som en kassako och börja avla hejvilt!

Jag jobbade morgon denna dag och Flora och tidigare matte kom tidigt på morgonen. När Flora tultade in på Hundstallet så smälte mitt hjärta. Hon var så kavat, så söt och tuff samtidigt. Jag började genast leta efter ett jourhem i och med att hon var en valp, för någonstans visste jag att om Flora följde med mig hem så skulle hon också få stanna där. Hursomhelst, jag hittade inget jourhem och Flora följde med mig, min gamla amstafftik och min dåvarande Rottweiler hem. Så fort vi klev in i trädgården såg Flora min sambo och hon rusade fram till honom. Han blev alldeles tårögd när han såg denna ljuvliga lilla varelse så han tittade bara på mig och sa, den här stannar! Punkt!

Flora har varit en helt makalös rolig kompis i snart 7 år nu. Hon är busig och bestämd. Hon styr de andra hundarna med järnhand och har full koll på vem som äter vad och vem som sover vart. Hon är husses hund litegrann och är nöjdast när hon får åka med honom till hans jobb. Oftast följer hon dock med mig och varje morgon är en liten kamp för att få med henne till bilen. Är husse hemma så SKA bara Flora stanna hemma! Vi pratar med Flora som om hon vore en människa, vet inte varför egentligen, det har bara blivit så. Hon är som en alldeles egen person på något vis!

Floras roligaste bus är att springa runt huset, jättejättesnabbt! Hon gör detta åtminstone en gång per dag och trots lite krämpor och ryggåkommor så är hon fortfarande snabbare än alla de andra hundarna när hon vill. Flora älskar också att sova länge. I alla fall så länge som husse sover. Flora älskar också mat! Det fina med det är att hon struntar fullständigt i om hon äter stek eller morötter så det är enkelt att göra henne nöjd! Flora förgyller vårat liv till max och varenda dag med henne är ren och skär kärlek.

Jag älskar Flora så in i bomben och hon är så mycket mer än en hund för mig. Det sägs ju att man då och då i livet stöter på DEN hunden. DEN hunden som är sådär alldeles särskilt speciell. För oss är Flora DEN hunden garanterat! Det finns ingen som hon och det finns faktiskt inte plats i världen för en till Flora, hon är alldeles för egen och speciell! Och alldeles alldeles underbar!

/Matte Anna

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.