Augusti 2012: Niko


Vi har länge haft en intresseanmälan liggandes på Hundstallet men inte lyckats hittat en hund som passat oss. Plötsligt en dag ringde Niko från Hundstallet och berättade om en ettårig amstaffkille som behövde ett nytt hem. Två dagar senare åkte vi till Hundstallet för att träffa honom. Vi tog hem honom på prov i en vecka och det kunde inte kännas bättre. Den stora lilla killen passade perfekt in i vår familj. Så när veckan var slut åkte vi tillbaks till Hundstallet, skrev på papper, och han blev vår på riktigt.

Vi hade svårt att komma på vad vår nya familjemedlem skulle heta tills vi prövade att kalla honom för Niko (som hans omplaceringsansvariga på Hundstallet). Niko vände sig om och viftade med hela kroppen. Det var då ingen tvekan. Vår lille kille skulle bli döpt efter Niko på Hundstallet.

Niko har bara bott hos oss i ungefär en månad och vi håller fortfarande på att lära känna varandra. Han lyssnar blint på vår treåriga dotter. Hon kastar bollar som han hämtar och lämnar tillbaks så att hon kan kasta bollen igen. Hon kiknar utav skratt och det syns på Niko att han älskar det också.

Niko är väldigt lyhörd och kommer på en gång när man ropar på honom. Nu håller vi på att träna på att gå fint och hundmöten, det senare för att han är så otroligt glad i alla hundar att han skulle helst av allt vilja leka med dem alla. 

Det enda kommandot Niko inte lyssnar på är när vi säger till honom att gå ner från vår säng så att vi kan gå och lägga oss. Niko anser nämligen att ha rätten att sträcka sig och sova tvärs över hela sängen…

Vi ser fram emot att få lära känna Niko bättre och få dela våra liv med honom. Han är enligt vår mening en alldeles underbar hund.

Vi kommer att vara Hundstallet evigt tacksam för att ni förde oss samman.
Ni är bäst!

/Nikos nya familj

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.