Oktober 2013: Doris

Jag och min man var intresserade av att skaffa en Rhodesian Ridgeback och hade kollat upp möjligheten för det hos olika uppfödare. Men vi ändrade oss. Vi kom överens om att vi ville hjälpa en hund från Hundstallet eftersom vi tycker att de gör en stor insats. 

Vi såg en underbar valp på Hundstallets hemsida som vi blev intresserade av och skickade in en ansökan. Hundstallet ringde upp och berättade att den redan fått ett hem, vilket var jättebra men självklart kände vi oss lite sorgsna. Men i samma samtal sa de att de fått in en fyra månader gammal valp som var redo för ett nytt hem. En Rhodesian Ridgeback fast utan ridge. Jag blev alldeles till mig och visste inte vad jag skulle säga. Vi hade nu fått chansen att få hjälpa en hund från Hundstallet och dessutom få en sådan ras vi var ute efter från början. Det kunde ju inte bli bättre.

Efter någon vecka åkte vi till Hundstallet och träffade Doris. Denna magra stackare som fått spendera första delen av sitt liv instängd. Vi blev ju inte annat än förälskade i denna lilla tjej.

Doris fick åka den tre timmar långa turen hem till oss och det gick jättebra. De första två veckorna var hon lite nervös. Hon ville inte gå utanför tomten och katterna var en pina. Sedan hände något! Hon började känna sig hemma. Hon öppnade ytterdörren när matte åkte iväg (även om vi andra var hemma), tuggade på våra skor, öppnade vår sons dörr åt upp hans gosedjur och började jaga katterna som en galning.

Ja, vad ska vi säga om denna Doris. Hon har inte slutat helt med busen, som vi inte uppskattar, men är på god väg. Med mycket träning, aktivering och kurser ska vi väl få bukt det mesta.

Doris springer lös i skogen varje dag och tränas på olika sätt. Hon har mycket energi men är ändå en supermysig hund som gärna ligger i soffan i knät på någon av oss. Doris tror verkligen att hon är en knähund. Och hon snarkar så högt att vi ibland har svårt att sova om nätterna.

Nu efter en hel del jobb och träning ångrar vi aldrig att vi valde att ge henne ett nytt hem. Hon är en familjemedlem som ger oss både skratt och tårar.

Tack Hundstallet för att ni finns!

Vänliga hälsningar från familjen Harrysson.


NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.