Man får inga svar från Hundstallet!

Det påståendet förekommer titt som tätt i våra flöden, och tyvärr kan det stämma till viss del. Till skillnad från kanske andra föreningar som omplacerar hundar, så måste våra hundskötare utöver att omplacera även lära känna de hundar de ansvarar för att omplacera. För det kan det krävas mängder med tid och rehabilitering eller träning av berörda hundar. Det gör att det administrativa arbetet, som att besvara alla frågor via mail tar lite längre tid. Oftast är det frågor som varje person själv i hundarnas profil ska kunna läsa sig till. ”Jag har en jättesnäll hund sedan tidigare, tror vi det skulle kunna fungera?” eller ” jag har 3 barn i åldrarna 3 till 15 år gamla, passar det?”.

Vår rekommendation är alltid läs först på hundens profilsida och avgör om ni tror att det skulle kunna passa för det just ni har att erbjuda, INNAN ni börjar ställa frågor. Och för varje intresseanmälan ska det komma ett automatiskt svar på inom 48 timmar, ungefär som ett kvitto på att er anmälan mottagits. Här får man gärna dubbelkolla i sin skräp-post så inget hamnat där. Har inget svar dykt upp i er inkorg har ni tyvärr antagligen skrivit in en felaktig kontaktadress till er.

Med det sagt kommer tyvärr många bli besvikna att inte alla kan få ett personligt meddelande eller svar när eller varför man inte var en perfekt matchning för den hunden man var intresserad av. Antalet intresseanmälningar för varje hund är olika, men i många fall kan vi få mellan 3 – 130 anmälningar på en enda hund. Utifrån den ekvationen förstår de flesta att det alltså är 2 – 129 intresserade som inte kommer få just det där efterlängtade samtalet. Endast de kandidater som matchas med hundarna kommer få ett samtal.

Man måste alltså själv aktivt hålla lite utkik på vår hemsida hur statusen är på den hunden man lämnat intresse på. Är den fortfarande aktuell för omplacering eller har den flyttats över till redan omplacerad? Om det senare är fallet så tyvärr hör du till en av de 2 – 129 personerna som inte valdes ut denna gång. Det är dock inget som skulle hindar att ni återigen när någon ny hund dyker upp i vårt flöde, skickar in en ny intresseanmälan.

Läs mer om de hundar som är aktuella för omplacering för tillfället på https://hundstallet.se/hundarna/

 

NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.