Välkommen Per Leander – ny verksamhetschef

Vi är väldigt glada att nu få välkomna Per Leander till Hundstallet som verksamhetschef. Han första dag var den 8 februari.  

Hur känns det att börja som verksamhetschef på Hundstallet?

  • Det känns väldigt roligt och spännande att få börja på Hundstallet. Det är en fantastisk organisation som gör något väldigt viktigt. Jag hoppas och tror att jag kan bidra, säger Per.

Varför Hundstallet?

  • Jag tycker det är viktigt att jag kan jobba för att göra skillnad. Hundstallet har mycket som är bra och jag ser verkligen framemot att vi nu kan utvecklas och ta nästa steg. Jag hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter. Det ska bli en spännande resa, säger Per.

Vad har du jobbat tidigare med?

  • I grunden är jag civilekonom. Jag har erfarenhet inom kommunikation, insamling och hur man kan bygga upp detta i en organisation. Jag började som medicintekniker och har lanserat digital tv i Sverige. Vidare har jag arbetat som kommunikationschef på Radiotjänst samt generalsekreterare på Barncancerfonden och Friends. Jag har även arbetat som konsult och hjälpt många organisationer med ledarskap och kommunikation, berättar Per.

Vad har du för hobbys?

  • Jag gillar att åka längdskidor och är väldigt glad över att vi nu har så mycket snö i Stockholm att det faktiskt går att åka här. Jag tycker även om att gå på teater och på sommaren åker jag gärna till vårt sommarhus i Stockholms skärgård, säger Per.

Beskriv dig själv kortfattat

  • Som person skulle jag beskriva mig själv som nyfiken och engagerad. Jag brinner för att en organisation ska fungera bra. Jag gillar ärlighet och tydlighet.  Jag går lite efter talesättet ” Alla vägar bär till Rom”, jag tror att det finns många olika typer av vägar och lösningar som ger samma resultat och där man når samma mål, berättar Per.

Bor: Stockholm

Ålder: 52 år

Familj: Fru, tre söner i åldrarna 17, 21 och 23 år. Hunden Stella som är en blandras på 7,5 år.