Vanvårdsärendet i Ånge

Under hösten 2019 fick vi på Hundstallet in 27 hundar varav flera var högdräktiga tikar. Det var ett vanvårdsärende där totalt 84 hundar blev omhändertagna.

Samtliga hundar hade inte fått den omvårdnad som de behövde, de hade levt i en fuktig miljö och hade därför hudproblem med mera. Klicka på bilden nedan för att se SVT:s inslag om detta.

Nu har det gått mer än ett år sedan de blev omhändertagna och många av dessa hundar har fått en andra chans. Nedan finns hälsningar från några av hundarna.

Elix fd. Berra har funnits sig väl tillrätta och delar nu livet med sin kompis Enya.

Elix

Selma är nu drygt 1 år och var en av valparna. Hon fick ett flytta till sitt nya hem när hon var 8 veckor. Nu bor hon i en villa ute i Bålsta tillsammans med sin matte, husse och lillhusse. 

Selma är en genomtrygg liten tjej som följer med på allt från byggmöten till restaurangbesök, hon är högt älskad av alla.

Selma

Filip kommer från Grynets kull och bor nu tillsammans med sin storebror Gustav som är en Beagle, dem två gör allt tillsammans. Filip är en riktig skogsmulle och älskar att vara ute i skogen. Han gillar att simma och hämta pinnar.

Filip är världens mysigast kille, älskar att vara med och mysa. Närhet är extremt viktigt för honom. En av de bästa sakerna han vet är att ligga i soffan och ha täcke på sig. Äta mat gillar han också, specifikt hundben. Han bor i en familj med många hundar och familjemedlemmar i olika åldrar

Filip

Astrid och hennes familj trivs väldigt bra tillsammans. Astrid beskrivs som väldigt kelig men även lite busig. Hon har fått många hundkompisar.

Astrid

Busans nya familj berättar att hon älskar att sitta nära, gärna kind mot kind i soffan. På en mikrosekund kan Busan även förvandlas till en vilde som bara rusar runt, och hon njuter verkligen när hon får sträcka ut. Hon är full av lek och bus och vill gärna springa efter trossen och kampa med den.

Allra bäst trivs Busan i trädgården. En trygg plats som hon vaktar från brevbäraren och bonden på sin traktor.

Busan

Även Flingan mår bra och trivs med sin familj. De har börjat på grundkurs (valpkurs) och det går jättebra. De trodde att hon skulle vara nervös med okända hundar, men hon ligger på sin plats och viftar på svansen och är väldigt duktig på övningarna. De planerar att hon ska gå Lydnad 1 och även testa på Nose work.

Flingan