Varför kan så få av Hundstallshundarna bo med barn eller andra hundar?

Varför chansar vi aldrig?

Många skriver till oss och frågar varför våra hundar inte kan bo med vare sig barn, andra djur eller annan hund. Svaret på denna fråga är komplext men vi ska försöka förklara så tydligt som möjligt i denna text.

En del av våra hundar har vi historik på, vi vet till exempel att hunden bott i barnfamilj och att denne älskar samvaron med barn. I dessa fall har vi inga problem att vidareplacera hunden i barnfamilj. Föds det valpar på Hundstallet eller kommer in valpar på annat sätt så kan man som barnfamilj med fördel söka på dessa. Vi tycker ju precis som många andra att hundar och barn mår bra av att växa upp tillsammans. Men, då är vi väldigt noga med att tiden för valpen och dess utvecklingmåste finns.

Om vi INTE har någon historia på hunden så chansar vi aldrig. Detta för att vi inte vill se att olyckor sker. En hund med mycket bagage och där vi är osäkra på hur den skulle fungera med barn kommer aldrig flytta från oss in i barnfamilj. En sådan hund behöver mycket tid på sig att anpassa sig till sin nya tillvaro, tid som kanske inte alltid finns i familj med barn i olika åldrar. Den hunden behöver säkerligen också lugn och ro runt omkring sig och kan vi välja så väljer vi alltid det hem som är kunnigt men också kan erbjuda hunden ett lugnt liv. Man kanske har ”världens lugnaste barn” men frågan är om dessa barn även har ”världens lugnaste kompisar”?

I en del fall så VET vi att hunden inte trivs med barn, hund eller andra djur. Dessa hundar är svårplacerade men hemmen för dem finns därute trots det. Vi skriver kanske gång på gång ut detta på hundens profil på Facebook men vi får ändå frågan. Vi kommer ALDRIG placera en sådan hund med annan hund, barn eller andra djur! Så enkelt är det. Hunden kanske bitit barn eller djur i sitt tidigare hem. Kanske är det just därför hunden är omhändertagen och har hamnat på Hundstallet? Det vore dumt av oss att chansa och placera ut den ändå i ett sådant hem.

Så det vi vill säga med denna text är att allt handlar om säkerhet för oss, det nya hemmet men självklart framförallt för hunden. Ingen hund ska behöva hamna i en situation där den kommer välja att bita och vi låter därför vissa omplaceringar ta längre tid. Hellre det än att vi kastar ut den i ett hem där vi inte är helt säkra på att den kommer fungera. Ha med er detta när ni ser våra profiler för hundarna och tänk på att vi inte har dessa krav för att vara jobbiga eller dumma. Det är för att vi värnar så mycket om våra hundar!

För oss är det hunden som är viktigast!