Penny

Pennys bakgrund

Pennys historia är sorglig, det här är en hund som haft ett intensivt och tufft liv. Penny har varit inne på Hundstallet tre gånger. Alla de gånger hon kommit in har hon blivit uppbunden utomhus och övergiven och tillslut har allmänheten reagerat. Penny har fått gå tillbaka till sin ägare två gånger, trots att hon blivit lämnad och övergiven.

I december var det den tredje gången som detta hände. Penny hade då suttit uppbunden i fyra timmar innan hon togs därifrån. Hon hade skällt oavbrutet tills att hon inte orkade mer. Hon hade även skakat av kylan då det både regnade och blåste under dagen. Efter omhändertagandet fick Penny först tillbringa några dagar hos en privatperson för att sedan tas till Hundstallet.

Väl på Hundstallet kände hon igen sig men man märkte att hon var förändrad. Hon upplevdes nu som mer stirrig och stressad. Vi har även fått veta att hon inte bara bott hos personen som övergett henne utan även flyttat runt bland flera personer under hennes liv.

Vem är då Penny nu?

Penny är numera en glad tjej och börjar bli den hund vi först lärde känna men att bo på Hundstallet är inget liv för Penny! Hon tycker verkligen inte det är roligt att få bo i en box efter ha suttit här i i långa två månader. Penny är fem år gammal och vad vi tror är en blandning mellan schäfer och amstaff. Hon är en trogen kamrat som inte lämnar ens sidan i första taget. Penny är en aktiv hund som behöver långa promenader och gärna mental stimulering för att må bra. Hon är en sådan hund som gärna går i flera timmar utan att bli trött. Fantastiska Penny är en mycket trevlig kompis och passar den aktiva hundägaren som gärna joggar eller åker skidor. Hon är smart och vill gärna använda nosen och/eller träna lydnad.

Något Penny inte gillar är att bli lämnad ensam. Det kommer nog att gå och lämna henne kortare stunder med tiden men hon vill gärna komma till en familj som kan vara med henne så mycket som möjligt. 

Den här tjejen älskar att leka, och om hon får bestämma själv skulle hon vilja ha en stor hög med leksaker. Hon gillar att få springa av sig i rastgården och kommer snabbt när man ropar. Dock tror vi att hon kanske inte kommer att kunna vara lös men långlina kan vara ett alternativ. 

12633169_10153286916366811_517803778_o

Vad söker vi för hem till Penny?

 Till Penny söker vi ett hem som bor på landet. Penny har fått nog av att vara inne i stan och vid mycket rörelse. Hon vill därför komma till en lite lugnare miljö men ändå få en aktiv vardag. Något som är viktigt för henne är att komma till ett hundvant hem som är beredda på att det finns saker att jobba med.

Vi på Hundstallet har lagt upp en träningsplan för henne och det är viktigt att det framtida hemmet fortsätter med det. Vi vill inte att hon ska gå på hunddagis eller bli lämnad allt för många timmar ensam varje dag. Hemmet måste därför ha en lösning på hur dagarna ska se ut. Penny vill komma till en familj som kan behålla henne livet ut så att hon aldrig mer behöver flytta, någonsin. 

Vi har endast fått in en enda intresseanmälan på Penny. Den var tyvärr inte aktuell på grund av kravet att hon inte skulle bo med en annan tik. Detta har aldrig hänt förut – att en hund inte åtminstone fått in ett antal intresseanmälningar och vi är mycket ledsna för detta. Framförallt för Pennys skull! Hon behöver en plats där hon kan få landa och äntligen få lugn och ro. Vi tränar Penny på att umgås med andra hundar och med en mycket snäll och trygg hane tror vi att det kommer att fungera. 

Penny är ledsen och ensam och behöver er hjälp nu. Snälla, dela Pennys film vidare och hjälp oss hitta hennes husse och/eller matte där hon får stanna livet ut!

Läs mer om Penny här: Pennys profil