Algot

Ålder: Ca 6 år
Ras: Bayersk viltspårhund (ej registrerad i SKK)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: 47 cm
Vikt: 21 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja med tik, eventuellt med ung hane
Kan bo med katt: Ja
Personlighet: Sprallig och positiv
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: jenny@hundstallet.se

Vi söker

Drömhemmet är där han får använda sin nos till det den är till för, att spåra! Kanske behöver du en eftersökshund eller bara en härlig spårkompis? Ett hem som låter honom få utlopp för sina framavlade egenskaper, det är då Algot mår bra. En inhägnad tomt att strosa på mellan promenaderna skulle vara optimalt men är inget krav. Han är inte van vid att vara ensam så hemmet vi söker kan ha med honom på jobbet eller jobbar hemifrån. Har du rätt hem att erbjuda Algot? Hör av dig!

Om
Algot kom in till Hundstallet på grund av ändrade förhållanden i hemmet. Han är killen med det där lilla extra! Lugn och harmonisk inomhus, men byter snabbt skepnad när det är dags för skogspromenad – då är det fart och fläkt som gäller!

Jaktinstinkten är stark, precis som den ska vara, och han kan inte vara lös. Rasen ska vara ”stabil, självsäker, oförskräckt och lättfostrad och får inte vara varken skygg eller aggressiv. Den är tillgiven sin ägare och oftast tillgänglig mot främlingar men kan ibland vara avvaktande. Rasen upplevs i övrigt som lättlärd och lydig, lugn, lättskött, intelligent men även envis, matglad, tjuvaktig, skällig och vaktig. Som eftersökshund är den samarbetsvillig, mycket spårvillig och spårsäker, även på gamla spår.” (skk.se)

Algot är inte van vid barn. Vi ser därför att han skulle trivas bäst i ett barnfritt hem eller där barnen är i tonåren och uppåt.

Algot har c-höfter och har utretts för stelhet i bakbenen. Det verkar mestadels vara muskulärt och han har fått hjälp hos en fysioterapeut där han har fått en del stretchövningar mm för att förbättra rörligheten. Dessa övningar är något som man får jobba vidare med för att Algot ska må bra .

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.