Alice

Ålder: 2016-12-10
Ras: Rottweiler (ej registrerad i SKK)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: Ca 35 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill helst bo som ensamhund. Ev. med stabil hane i liknande strl
Kan bo med katt: Nej! Funkar absolut inte med katter.
Personlighet: Lekfull, älskvärd och aktiv
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: karin@hundstallet.se

Vi söker

Till rara Alice söker vi ett hundvant och aktivt hem, gärna med erfarenheter av bruksraser sedan tidigare. Fördel är om du även har erfarenhet av lite försiktigare hundar.  Även om Alice nu är så pass öppen och social behöver du vara lugn och mjuk med henne så att hon får tid att knyta an och bygga förtroende. Boende i hus är ett föredra och hon skulle älska att ha en inhägnad trädgård att kalla sin.

Alice passar dig som är aktiv och intresserad av att träna med din hund – spår, nosework eller lydnad skulle passa henne perfekt! Ett måste är att du tränar mjukt och positivt och har en modern syn på hundträning.  Du föredrar härliga skogsturer (oavsett väder och vind) framför slappardagar i soffan. Du ser din hund som en självklar del i familjen och försöker därför minimera ensamtiden för hunden så mycket som möjligt.

Alice vill inget hellre än att hitta sin nya husse och/eller matte, och hon längtar efter en varm famn att mysa i. Kan du erbjuda denna guldklimp det hon behöver? Tveka då inte, utan skicka in din intresseanmälan, Alice väntar på dig!

Om
Alice kom in till oss som hittehund. Hon är nu överlåten till oss för omplacering och söker efter ett nytt kärleksfullt hem.

De första dagarna på Hundstallet var hon försiktig och lite tillbakadragen. Hon tyckte att stallmiljön och alla nya människor var skrämmande, och hon ville helst bara vara själv ute i sin rastgård. Nu kan vi nästan inte förstå att det är samma hund vi har här hos oss. Den Alice vi ser nu njuter av livet, ville få kel i mängder, busar och leker som få, och har ett leende på läpparna i allt hon gör. Det känns faktiskt som att varje dag är julafton för Alice, och det är svårt att inte ryckas med av hennes livsglädje. Hon har en underbar personlighet som man lätt förälskar sig i, och hon har blivit en stor favorit hos personalen på Hundstallet. Man bara måste älska Alice helt enkelt, en mer älskvärd tjej har vi inte sett på länge.

Alice är en aktiv hund. Hon kommer att behöva få både fysisk och psykisk stimulans för att må bra, och tid för detta måste finnas. Hon är även en stor tjej och kan bli riktigt stark om hon vill någonstans eller när hon får ett litet valpbusryck. Hon kan göra utfall mot andra hundar, vilket gör det än mer viktigt att hennes nya husse/matte orkar hålla i henne ordentligt. I dagsläget saknar Alice en del grundlydnad (t.ex. koppelgående) men hon lär sig fort, och hon gör det med glädje.

Då vi inte med säkerhet vet hur Alice är med barn placerar vi henne endast till ett småbarnsfritt hem. Undrar du varför? Läs gärna här »


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.