Alma

Ålder: Ca 12 år
Ras: Chihuahua, långhårig (med stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 25 cm
Vikt: Ca 3,5 kg
Kan bo med barn: Ja, tonåringar
Kan bo med hund: Vill gärna bo med Anki eller eventuellt med annan stabil hund
Kan bo med katt: Eventuellt med hundvan katt
Personlighet: Social och trevlig
Finns i: Skåne
Kontaktperson: elin@hundstallet.se

Vi söker

Alma söker efter ett hem som kan ge henne all den kärlek som hon förtjänar på ålderns höst, som kan ge henne chansen till riktiga guldår genom mysiga promenader och en självklar plats i både soffa och säng. Hon vill njuta av sin pension i lugn och ro så vi söker efter ett småbarnsfritt hem. Hennes nya hem ska ge henne sin odelade uppmärksamhet och inte lämna henne ensam. Hon vill komma till ett hem där hon får stanna livet ut. Drömhemmet för henne tror vi är ett hem där någon alltid är hemma, kanske en pigg pensionär som söker efter en fantastisk kamrat att skämma bort dagarna i ända.

Om
Alma kom in till Hundstallet som en privat omplacering då hennes tidigare ägare inte längre kunde ha henne kvar. Hon är pigg, snäll och okomplicerad, men kan skälla till om hon möter andra hundar på promenaden. Detta ser vi att hennes framtida hem kommer att behöva jobba vidare på med mjuka och positiva metoder.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.