Dante

Ålder: 2009-01-13
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 65 cm
Vikt: Ca 22 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil tik i liknande storlek
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuk och lite försiktig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: sara@hundstallet.se

Vi söker

Till Dante söker vi ett småbarnsfritt och hundvant hem med lite ensamtid. Stadsmiljö är inget för Dante så du bor antingen lantligt eller mycket lugnt till. Du har förståelse för lite försiktigare hundar och skyndar långsamt. Självklart har du ett mjukt handlag med hund och mängder med tid och kärlek att ösa över härliga Dante. Nu är det dags för honom att få den andra chans han väntat på!

Om
Dante kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända personer förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Dante är en underbar herre som har de grå tinningarnas charm. Han är, likt de andra hundarna i ärendet, ovan vid det mesta och kan vara försiktig i mötet med nya människor. Han har gjort stora framsteg här på stallet, men kommer att behöva fortsatt mjuk och positiv vägledning, stöd och tid i sitt nya hem. I och med att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hans nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att han ska känna sig trygg i olika situationer.

Dante vill inte ha alltför mycket stoj runtomkring sig, så finns det barn i familjen bör dessa vara i tonåren.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.