Dennis

Ålder: 2010-08-04
Ras: Staffordshire bullterrier (med stamtavla)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 40 cm
Vikt: Ca 20 kg men behöver gå ner i vikt
Kan bo med barn: Ev. hundvana tonåringar med ansvarsfulla föräldrar
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil tik
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Charmig och envis
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

DU kärleksfulla människa med en stor portion humor och ändlöst med tid och engagemang. Du har erfarenhet av rastypen samt hundvana sedan tidigare. Självfallet är du även mjuk i ditt sätt och du tränar hund med glädje och respekt! Vi söker någon som vill ha en  urmysig soffvärmare som glatt följer med på alla äventyr. Dennis vill ha sällskap så du tar med honom på det mesta och låter honom ta plats i både soffa, säng och hjärta! Dennis behöver dig!

Om
Dennis kom in till Hundstallet som ett polisärende. Han blev överlåten till Hundstallet efter ett tag och sökandet efter hans nya hem startade. Det har visat sig vara ett svårt uppdrag. Dennis har varit hos oss i många månader nu men det rätta hemmet lyser fortfarande med sin frånvaro. Detta gör oss sorgsna då Dennis är 10 år gammal och har egentligen bara en sak emot sig, och det är tid! Varje dag blir genast enormt viktig för en äldre hund och spenderar man då dag efter dag på Hundstallet så kan ni ju förstå att man blir lite ledsen. Dennis behöver flytta ifrån oss nu och vi vet att någonstans därute i vårt avlånga land finns en perfekt husse och matte för honom.

Vem är då Dennis? Jo, han är killen som mer än gärna spenderar en heldag i skogen. Iklädd en varm tröja om det är kyligt förstås. Gärna med en trevlig picknick inom räckhåll och något smaskigt att snaska på medan husse och matte dricker kaffe. Kanske filosoferar ni om livet och tänker på vad ni ska äta till middag ikväll? Dennis filosoferar gärna tillsammans med er, och han planerar väldigt gärna kvällens middag ytterst noga.

Dennis är en sådan hund som man förtjänar. En sådan hund som inte blir din kramkompis direkt, han måste få tid att känna sig trygg med dig innan han tar det steget. Och därför blir det ju då ännu viktigare att han får lämna oss nu och uppleva hur det är att leva tillsammans med en familj som älskar honom för den han är. För han är fantastisk och vi älskar honom så!

Dennis tycker inte om viss hantering såsom att gå till veterinären. Han kommer därför att behöva fortsatt mjuk och belöningsbaserad hanteringsträning i sitt nya hem.

Dennis uppfödare är kontaktad och medveten om att han befinner sig på Hundstallet.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.