Douglas

Ålder: 2009-06-12
Ras: Shih Tzu/Lhasa Apso-blandning
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: Ca 8 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil tik
Kan bo med katt: Ja
Personlighet: Glad och tillgiven
Finns i: Skåne
Kontaktperson: carolin@hundstallet.se

Vi söker

Douglas söker ett kärleksfullt hem som både kan erbjuda aktivering och mys i soffan. Han är inte van vid att vara ensam så han söker ett hem med minimalt med ensamtid för honom. Hemmet bör ha god hundvana och förmåga att läsa av hundar då Douglas lätt blir obekväm när han känner sig trängd eller om någon närmar sig honom för snabbt. Han har svårt för viss hantering och resursförsvar av mat, ben och liknande. Han blev som valp skrämd av ett barn och är sedan dess inte jätteförtjust i mindre barn. Douglas tycker om att strosa och nosa i sin egen takt och hade älskat att tillbringa sina seniorår lugnt och lantligt med tillgång till en egen inhägnad trädgård. Han ogillar starkt att gå ut när det regnar. Då förvandlas han till en åsna och spjärnar emot med alla fyra.

Är Douglas hunden för dig. Tveka då inte att skicka in din intresseanmälan nedan!

Om
Douglas kom in till Hundstallet Skåne som en privat omplacering då hans ägare blivit sjuk. Han är en glad och tillgiven hund som det är lätt att fatta tycke för. Douglas tycker om att umgås med såväl människor som katter och hundar han känner. Han kan dock vara reserverad mot personer han inte känner och har nära till skall. Douglas tar gärna en promenad i naturen och tycker om att lära sig olika tricks. Han har två favoritsaker: en mjuk brandbil och en Justin Bieber-filt. Det är bra om det nya hemmet står ut med den sistnämnda.

Uppdatering: Douglas har fått problem med sina tassar och vi utreder detta för fullt. Hans omplacering kommer därför att stå still tills utredningen är klar. Eventuellt så kommer Douglas att behöva äta medicin resten av livet och vi vill påminna om att hans hanteringsproblem ställer höga krav på hans nya hem.


Fyll i intresseanmälan