Ella P

Ålder: 2018-07-11
Ras: Portugisisk vattenhund (ej stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: 16 kg
Kan bo med barn: Hundvana och lugna tonåringar
Kan bo med hund: Ja, stabil hane i liknande storlek
Kan bo med katt: Troligtvis inte
Personlighet: Aktiv och busig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till rara Ella söker vi efter ett hundvant hem, gärna med erfarenhet av hundar med stressproblematik och separationsångest. Du som bor på landet där Ella inte behöver utsättas för alltför mycket störningar. Ella tycker inte om att vara ensam utan vill ha sin människa nära för trygghet och stöd.

Finns det annan hund i hemmet ska den vara trygg och tydlig, som inte har något emot en busig unghund som ibland kan ha svårt att behärska sin iver. Då Ella har en del osäkerheter söker hon efter ett barnfritt hem, hon kan bo med lugna tonåringar som umgåtts med den här typen av hund förut.

Om
Ella kom ursprungligen till oss som valp i ett större ärende. Hon fick flytta till sitt nya hem men på grund av separationsångest och lätt till stress kunde familjen tyvärr inte ha kvar henne.

Ella är en underbart charmig tjej som alltid vill göra rätt. Hon fullkomligt älskar att arbeta och behöver få utöva någon typ av hundsport för att må bra. Hon har en riktigt bra nos och skulle nog tycka att nosework var en riktig hit! Ute på promenad är hon trevlig att gå med, hon är full av liv och bus och det bästa hon vet är att hoppa upp på stenar, ju större desto bättre! När hon kommit upp lyser hon av stolthet och glädje.

Då Ellas problem med separationsångest har funnits där sedan valptid är detta någonting som kanske inte kan tränas bort. Därför är det mycket viktigt att hennes framtida hem har förståelse för detta och har vardagen löst på så sätt att hon inte behöver vara ensam. När hon blir nervös kan det hända olyckor inne.

Ella behöver regelbunden pälsvård, därför behöver intresset finnas i hemmet.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.