Enya

Ålder: Född. 2010-08-26
Ras: Dobermann
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: ca 60cm
Vikt: ca 30kg
Kan bo med barn: Nej, är snäll men blir för stressad.
Kan bo med hund:
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Livlig och lite stressad.
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: jenny@hundstallet.se

Vi söker
Ett hem som är villig att jobba vidare med att stärka Enyas självförtroende, och tillit till människor. En lugn och sansad person som är väl medveten om att Enya måste jobba vidare med sina problem, och inte ser det som ett hinder. En person som kan ge Enya trygghet, motion och massor av kärlek, då denna lilla tjej har mycket utav den varan att ta igen.

Enya kom in till Hundstallet via en privat person, ägaren var Enyas fjärde hem inom loppet av 1,5 år. Ägaren var uppgiven och insåg att hon tagit sig vatten över huvudet då Enya hade stora problem vid hundmöten samt omriktade, och var även livrädd för karlar. Om Hundstallet inte kunnat ta emot Enya hade det enda återstående alternativet varit avlivning. 

En kort tid efter att Enya anlänt till Hundstallet började vi inse att Enya hade bra mycket större problematik än ”bara” lite utfall vid hund möten. Enya hade vad vi kallar totalt ”stängt av”, hon såg inte människor som någon tillgång i huvud taget, hon hade lärt sig att ta hand om sig själv, och det löste hon genom att göra utfall mot allt och alla. Detta ser man oftast bara på hundar som fart väldigt illa eller som mest fått skäll  i tid och otid och ytters lite uppmuntran i sitt liv. 
Hennes stressnivå var otroligt hög vilket gjorde att hon inte kunde tillgodose sig mat eller träning på önskvärt vis, hon var även väldigt mager. Enya mådde väldigt dåligt vid den här tiden. När hon såg karlar så blev hon så rädd att hon tömde analsäckarna samt kissade på sig, hon kunde även i vissa fall göra kraftiga utfall.

Det är otroligt sorgligt att se en sådan här typ av hund där det har gått så långt att den vare sig vill lukta, utforska eller ha förmågan att slappna av under en promenad. När man är 1,5 år borde livet vara fullt av nyfikenhet och glädje ämnen. Enya visste inte hur man lekte med leksaker, hon visste definitivt inte hur man lekte tillsammans med sin förare, hon förstod inte hur man letade rätt på saker, eller att man kan springa efter boll eller söker efter en godis bit. Det enda som var viktigt för Enya var att spana efter andra hundar eller människor.

Vi förstod att det skulle ta tid att få ner hennes höga stress nivå, samt och att få henne att lita på folk igen. Vi insåg även att hon inte kommer att ta åt sig träningen förren stressen börjar avta. Så första tiden handlade bara om att få Enya att varva ner mer än att börja träna henne, därav tog det lite längre tid än vi hoppats på.
Vi har nu jobbat med Enya i ett halvår och börjar nu se härliga resultat. Hon är i dag en mycket glad hund, hon har gått upp 6 kg sedan hon kom in, hon har lärt sig hur man umgås med andra hundar, samt hur man ska agera vid ett hundmöte. Enya kan fortfarande få bakslag och det kommer att ta ytligare tid innan träningen är helt befäst, och vi kommer därför vara mycket noga med att den som tar sig an Enya får vara med oss under Enyas tränings pass för att det sedan ska bli lättare att ta vid.
Men nu när vi ser att Enya har gjort sådana framsteg, känner vi att Enya är redo att lämna oss och få chansen att börja sitt nya liv men denna gång med en  bra mycket bättre förutsättning än vad hon hade när vi såg henne första gången.
I dag är Enya en enormt kelig tjej hon fullkomligt kastar sig i famnen på dem hon känner, hon kan fortfarande tycka att vissa karlar är läskiga men har nu lärt sig att då gå undan. Hon vet också hur hon ska hantera ett hundmöte, hon kan nu även slappna av och ta sig en tupplur fast det springer hundar och folk runt omkring henne inomhus. Hon älskar att vara med ute och jogga, och har inga problem med att springa ofta och mycket.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.