Frankie

Ålder: 2018-08-03
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: Ca 7 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Kvick och kelig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Vi söker ett lugnt och tryggt hem som precis som Frankie älskar härliga långpromenader och någon spännande hundsport där han kan få utvecklas. Vi söker dig med erfarenhet av spetsar och som inte har något emot en verbal kille med fart under tassarna. Självklart arbetar du med mjuka metoder och har stor förståelse för vad en lättstressad hund behöver för att bli trygg.

Då han har lätt för att gå upp i stress vill han inte dela sitt hem med yngre barn. Finns det tonåringar i hemmet ska de vara lugna och hundvana.
Han har bott med andra hundar periodvis men har svårt att förstå när han är för energisk och den andra hunden tröttnat. Därför söker han efter ett hundfritt hem men skaffar gärna några busiga lekkamrater i området. Han har även bott med katt och han har varit snäll mot dem, men väldigt ihärdig. Han ska därför inte dela hem med en katt.

Intresse för pälsvård är viktigt. Frankie är van med hantering som borstning och kloklippning och vill gärna ha en liten godbit som belöning.

Frankie längtar efter en egen famn att sova i. Kanske din?

Om
Frankie kom in som en privat omplacering då han inte fungerade med familjens hundar. Han har under sitt korta liv bott i alldeles för många hem och behöver få landa i lugn och för att bli trygg. Han är en underbar kille som i rätt hem kommer komma ut i sin fulla rätt. Han är samarbetsvillig och väldigt smart. Han har visat sig vara en naturbegåvning på parkour och älskar att hoppa upp på stenar, balansera på stockar och utmana sig själv. Frankie kan skälla vid hundmöten men har redan börjat snappa upp skvallerträning – detta kommer hans framtida hem få fortsätta jobba på.

Han har en hel del jakt i sig och kommer troligtvis inte kunna gå lös.

Frankie är inte helt rumsren. Detta måste hans framtida hem ta med ro.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.