Goliath

Ålder: 2011-10-29
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: 23 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Troligtvis inte
Personlighet: Positiv och älskvärd
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Underbara Goliath söker dig som är ute efter en pigg senior att ge roliga, innehållsrika och mysiga guldår! Du som letar efter en promenadkompis att ta med ut på äventyr i skog och mark och i dagens slut kura ihop er i soffan för mys och kel. Du vill testa på roliga aktiviteter med Goliath och hitta er egna bravursport att glänsa i! Du har ett modernt sätt att se på hundträning och arbetar enbart med mjuka metoder och anpassar träningen efter hundens förutsättningar. Du har ensamtiden löst på så sätt att Goliath kan hänga med dig i vardagen.

Goliath vill bo som ensamhund då han inte tycker om hanhundar, och han blir överförtjust i tikar och kan inte kan låta dem vara. Vi vet inte hur Goliath fungerar med katter, men då han har en hel del jakt i sig är det troligt att han inte kan bo med katt.

Är det hos dig Goliath får sin andra chans? Hör av dig!

Om
Goliath kom in genom polisen och har nu blivit överlåten för omplacering. Han är en charmig kille som man snabbt faller för och han kommer att bli en fantastisk promenad- och träningskompis! Han är pigg och aktiv och behöver få jobba med kropp och knopp för att må bra.

Goliaths favoritbelöning är godis, han fullständigt älskar mat och ögonen blir stora som tefat så fort man stoppar handen i godisfickan. Enligt honom är åldern bara en siffra och det är lätt att tro att han är en unghund.

Goliath har varit bekväm vid hantering såsom kloklipp och koll i öron. Så fort han förstår att det är dags för kloklipp börjar svansen gå, för honom betyder det godisstund!

När Goliath kom in till oss var hans öron i mycket dåligt skick. Han hade inflammationer som lämnats obehandlade och han hade mycket ont i dem. De är nu behandlade, men på grund av hans känsliga hud äter han ett allergifoder i nuläget. Hans framtida hem behöver ha i åtanke att återkommande veterinärbesök kan tillkomma och bör ha en god och stabil ekonomi.

Uppdatering 20 maj 2020: Goliath har nu under en längre period bott hos ett av våra fantastiska jourhem. De beskriver honom som en riktig myspropp som älskar att ligga nära. Väl ute är det dock full fart på Goliath, det är svårt att tro att han snart är nio år. En annan favoritsyssla är att solbada, han njuter verkligen av att bara ligga ute på altanen.

Goliath är en tillgiven, mjuk och fantastisk kompis. Han har varit hos oss på Hundstallet länge nu, det är verkligen hans tur att hitta ett hem där han får stanna livet ut.

Det är generellt sätt svårare att hitta hem till äldre hundar. Detta är såklart förståeligt då man inte vet hur lång tid man får ha kvar sin kompis. Men att ta hand om en senior är det finaste man kan göra, att ge en trygg och fin sista tid. Då man inte kan ta tiden tillsammans förgivet, blir varje dag speciell.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.