Hubbe

Ålder: 2013-12-22
Ras: Gos dátura catalá (har stamtavla)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 48 cm
Vikt: 28 kg
Kan bo med barn: Från lugna tonåringar och uppåt
Kan bo med hund: Ja, med en trygg tik som är social med folk
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Mjuk och reserverad
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Hubbe kräver ett mycket hundvant hem, gärna med tidigare vana av reserverade hundar. Detta är nämligen inte en kille som passar en förstagångs hundägare. Han behöver en husse eller matte med stor hundkunskap och som har förståelse för hans reserverade sida. Vi söker ett småbarnsfritt hem som kan lägga mycket tid och kärlek på honom och låta honom vara  i fokus. Han är van att bo lantligt och vill fortsätta så, eller i alla fall bo i ett lugnt område då han inte vill bo i stadsmiljö. I rätt hem kommer han att blomstra!

Om
Charmiga Hubbe kom in till Hundstallet efter ändrade livsförhållanden som gjorde att han inte längre kunde få det han behöver. Han är en försiktig kille som behöver en mjuk hand, stöd och vägledning i situationer han tycker är jobbiga.

Han kan vara mycket avvaktande mot främmande människor och behöver tid och tålamod för att visa tillit. Vid möten med nya okända människor kan ha skälla en del till en början, men de han känner väl älskar han över allt annat! Med sina närmaste är han en kille som är underbart busig, kelig och vänlig.

Information om rasen: Gos dátura catalá är en ras som är av vallhundstyp och har också en hel del vaktegenskaper. Rasen kräver en hel del aktivitet, de är lättlärda men också självständiga och intelligenta och tar gärna egna initiativ. Pälsen är lång men ändå relativt lättskött. Det krävs ändå att man har intresse för pälsvård.

Vi har varit i kontakt med uppfödaren som är väldigt mån om att det ska gå bra för Hubbe. Hon försöker hjälpa till från sitt håll att förmedla eventuella intressenter till oss.

Hubbe har C och D- höfter vilket han aldrig haft problem av i vardagen.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.