Hugo Gamling

Ålder: 2010-09-14
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 55 cm
Vikt: 35 kg men behöver gå ner i vikt
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Troligtvis inte
Personlighet: Pigg och kärleksfull
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till underbara Hugo söker vi efter ett kärleksfullt hem utan ensamtid, där han kan få hänga med på härliga skogspromenader och få en självklar plats i soffan. Hugo behöver få arbeta med huvudet för att må bra och skulle passa perfekt för någon som vill ha sällskap och hjälp i svampskogen i höst!
Då Hugo är van att bo ute på landet ser vi att han kommer få fortsätta med det, och därför söker vi efter ett hem utanför stan. Gärna med en inhägnad tomt där han kan få ligga och filosofera mellan promenader och äventyr. Har man barn ska de vara i tonåren, då Hugo inte är van vid alltför mycket liv omkring sig.

Känner du att du har det perfekta hemmet för en glädjespridare som Hugo? Tveka inte att höra av dig!

Om
Hugo kom in i ett polisärende då ägaren avlidit. Denna kille har ett hjärta av guld och man faller pladask för hans fantastiska personlighet. Även om han är en äldre kille så är han pigg, och det bästa han vet är när det är dags för promenad.
Inne vill han sitta nära, och han visar tydligt när man ska fortsätta klappa – då åker tassen upp och han trycker sin kropp mot en för extra närhet!
För tillfället har Hugo några extrakilon, och har påbörjat sin resa för att nå sin målvikt. Denna resa kommer hans framtida få fortsätta med, och det är viktigt att man har förståelse för hur viktigt det är för Hugo att gå ner i vikt för ett hälsosamt pensionärsliv.

Ena Hugos öga ser lite märkligt ut, veterinär har undersökt och kommit fram till att det är ett ärr från tidigare skada. Detta är inget som påverkar eller stör i Hugos vardag.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.