Humlan

Ålder: 2014-01-01
Ras: Blandras
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: ca 25-30 cm
Vikt: ca 5 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja, med annan stabil hane
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Försynt och rar
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Det perfekta hemmet för Humlan har haft hund förut. Ett hundvant hem med erfarenhet av hundar som kan ha lite hanteringsproblem. Du kan ”läsa hund” och ser när hon tycker något är obehagligt och/eller vill vara ifred. Du är trygg och lugn och har ett hjärta som bankar för lite försiktigare själar. Vi söker ett barnfritt hem och du ska liksom Humlan älska härliga promenader och mysiga filmkvällar fulla av gos!

Om
Lilla Humlan kom in till Hundstallet via polisen men är nu överlåten till oss för omplacering. Hon är den försiktiga tjejen och det stora hjärtat. Hon gillar inte när man tränger sig på henne utan man får jobba lite för att vinna hennes tillit. För Humlan är världen ibland stor och läskig, vilket inte är så konstigt då hon förmodligen inte haft det så lätt. Med henne får man skynda varsamt och långsamt. Om hon fått förtroende för dig vill hon vara så nära dig som det bara går. Sitta i knät, krypa upp bredvid dig i soffan och sova tätt intill i sängen är några favoriter. Hon kan tycka att viss hantering är läskig så fortsatt mjuk- och positiv hanteringsträning kommer att behövas i nya hemmet.

Humlan är lagom aktiv och skulle älska en lugn familj där hon får vara i fullt fokus! Då hon inte mår bra när det är för stojigt omkring henne vill hon inte bo med småbarn. På promenad är hon med på det mesta; svampplockning, vandringsturer eller bara härliga och sköna skogspromenader. Om du vinner hennes hjärta kommer hon följa dig i allt du gör och bli din absolut bästa kompis!

Humlan har ett flertal juvertumörer som en specialist har undersökt. De två största kommer opereras bort och skickas in för analys. Hon har ett antal mindre juvertumörer som vi på veterinärens inrådan kommer låta vara kvar då det krävs flera stora ingrepp för att få bort, vilket inte är rätt mot Humlan. De juvertumörer som är kvar kommer hennes framtida hem få hålla noggrann koll på för att se så att de inte växer.

Humlan har även ett blåsljud på hjärtat som är utrett hos specialist. Hon äter medicin för detta och i nuläget påverkar inte hjärtat henne, hon är pigg och hänger gärna med på promenader. Regelbundna kontroller hos veterinär kommer behövas. Med detta vill vi ha sagt att Humlans blivande hem bör ha goda ekonomiska förutsättningar för att kunna erbjuda Humlan det bästa. Trots att hon kräver en del vård och veterinärbesök, känner vi att hon ska få hitta ett nytt hem, just för att hon är så pigg och inte påverkad av hennes medicinska status. Vi vet att det finns någon därute som vill ge Humlan det där lilla extra, då hon är en underbar vovve som verkligen förtjänar att få ett hem att kalla sitt eget!


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.