King

Ålder: 2009-06-28
Ras: Rottweiler (registrerad i SKK)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 65 cm
Vikt: 43 kg
Kan bo med barn: Med hundvana tonåringar
Kan bo med hund: Nej, vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Envis och charmig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: josefine@hundstallet.se

Vi söker

Till King söker vi ett tryggt och kärleksfullt hem den tid han har kvar i livet. Många vågar inte chansa med att ta en så pass gammal hund för att man är rädd för att förlora den inom en kortare framtid, men vi känner ändå att hans rätta hem därute. Han vill inte bo med små barn utan vill ha ett stillsamt hem där han får vara i fullt fokus. Om King får välja har han helst en inhägnad tomt, gärna på landet där han får vakta, strosa runt och njuta av sin pension. King är stark och det krävs att hans nya hem har styrkan att hålla i honom ute på promenad.

Med tanke på Kings ålder är det viktigt att hans blivande familj är införstådda i att han behöver gå på några extrabesök hos veterinären för att hålla koll på hälsan. Har du ett stort hjärta och mycket tid för en underbar seniorhund, tveka inte att höra av dig!

Om
King kom in till oss som ett polisärende men är nu överlåten till oss för omplacering. Han är en underbar, äldre herre med en stor personlighet. Han är envis, bufflig och rar som få. Han har en del ålderskrämpor (vilket är fullt förståligt för hans ålder) och han varken kräver, eller klarar av längre promenader. Men han är pigg, positiv och älskar att vara ute och  strosa och nosa i sin egen takt. Han vill gärna arbeta med huvudet och är hans framtida hem intresserade utav nosework, spår eller liknande så vore det toppen! Man måste ha mycket tålamod och jobba på tilliten kring hantering och hela tiden jobba med honom på hans villkor. King är snart 10 år och detta gör ju hans chans till omplacering ännu svårare. Känslan av att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk, och om man knutit an till King gör man det med råge. Då är han hunden som promenerar rakt in i hjärtat och ger en sådan glädje.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.