Kira

Ålder: 2009-08-02
Ras: Samojed (med stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 40 cm
Vikt: ca 18 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Ja, hundvan katt
Personlighet: Rar och försynt
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Till lilla Kira söker vi ett tryggt och kärleksfullt hem, gärna med vana av lite försiktigare hundar. Ett hem med minimal ensamtid då hon inte vill bli lämnad ensam. Ett hem där hon kan få fortsätta åldras och bli bortskämd med gos och härliga promenader i skogen. Du bor lugnt, eller lantligt till. Gärna med en inhägnad tomt som hon kan få vara ute och strosa på mellan promenaderna. Kanske är du själv en pigg, och aktiv pensionär med mängder av tid och uppmärksamhet att ösa över henne. Kira väntar på dig!

Om
Kira kom in till Hundstallet via Länsstyrelsen tillsammans med ett flertal andra hundar. Den här tjejen är bedårande! Hon är så mjuk och rar att det nästan inte går att förstå. Hon har blivit en stor favorit hos personal och volontärer här på stallet och det är lätt att förstå varför. Hon är en äldre dam men är fortfarande pigg och framåt på promenaderna.

Lilla Kira kan vara lite försiktig vid nya kontakter, men om man ger henne tid, trygghet och bygger förtroende är hon oerhört mysig och tillgiven. Trots sin ålder är hon pigg och är gärna ute mycket, och länge. Hon blir olycklig när hon lämnas ensam så hennes nya familj behöver ha minimal ensamtid.

Kira trivs inte med barn så vi kommer därför inte placera henne till en barnfamilj.

Nu vill vi verkligen att denna underbara dam får sin andra chans. Hon är snart tio år vilket gör hennes omplacering ännu svårare. Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

Pga kraftigt misskött päls är hon nedklippt på veterinärs inrådan. Hennes nya hem kommer dock att behöva hålla efter pälsen med borstning så att hon inte blir tovig igen

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.