Leija

Ålder: 2 år
Ras: Blandras (cirneco dell'etna/portugisisk vattenhund)
Kön: tik
Kastrerad: nej
Mankhöjd: ca 30 cm
Vikt: ca 10 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja, äldre stabil hanhund
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuk och lite försiktig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: sara@hundstallet.se

Vi söker

Till Leija söker vi ett lugnt, kärleksfullt och småbarnsfritt hem. Hennes nya hem ska vara hundvant, gärna med vana av lite försiktigare hundar. Stadsmiljö är inte att rekommendera utan vi vill att Leija får sin andra chans på landet. Du kan erbjuda henne en vardag med mycket trygghet, lugn och massor med härliga skogspromenader. Du har ett mjukt handlag med hund, ett brinnande engagemang, stort tålamod och massor med tid att lägga på den här rara diamanten.

Om
Leija kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Leija är mjuk och lite försynt i sitt sätt. Hon är försiktig vid nya bekantskaper, och hon kan behöva få lite tid på sig innan hon lättar upp. När hon gjort det tar hon en med storm! Då visar hon upp en sådan rar och busig sida och det är svårt att inte bli förälskad i henne! Hon är så mjuk, snäll och ja, alldeles bedårande!

I och med att hon tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hennes nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hennes självkänsla.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.