Leo P

Ålder: 2012-08-27
Ras: Portugisisk vattenhund (ej registrerad i SKK)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 63 cm
Vikt: Ca 22 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Med stabil tik
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Försiktig och genomsnäll
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: linda@hundstallet.se

Vi söker

Till Leo P söker vi ett hem med stor hundvana, gärna med vana av försiktigare hundar. Du bor lantligt eller mycket lugnt till då han inte vill bo i stadsmiljö. Du har tålamodet, den vänligaste handen, det varmaste hjärtat och ett brinnande engagemang. Du förstår hur viktigt det är att ge stöd till en hund som känner sig osäker i nya miljöer och du skyndar långsamt. Vill du öppna ditt hjärta för en försiktig kille som bara väntar på att få blomma ut? Hör av dig!

Om
Leo P kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig.  Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Likt de andra hundarna i ärendet är han försiktig vid nya bekantskaper och det kan ta en liten stund innan han fått förtroende för dig. Han är ovan vid det mesta men har gjort stora framsteg här på stallet. När han kom in till oss var han livrädd för allt och alla, var helt ovan vid koppel och halsband och försökte fly så fort det var dags för uppkoppling. Den kille vi nu ser söker kontakt ute på promenad, går fint i kopplet och tar mer än gärna emot en godbit eller två . Viktigt är att hans nya hem har förståelse för att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning och är beredda på att, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hans självkänsla.

Leo P vill ha lugn runtomkring sig. Finns det barn i familjen bör dessa därför vara i tonåren.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.