Linus

Ålder: 2 år
Ras: Blandras (cirneco dell'etna/portugisisk vattenhund)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: 10 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja, med en stabil och trygg hund
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Pigg och glad
Finns i: Skåne
Kontaktperson: carolin@hundstallet.se

Vi söker

Till Linus söker vi ett lugnt, kärleksfullt och småbarnsfritt hem. Hans nya hem ska vara hundvant, gärna med vana av lite försiktigare hundar. Stadsmiljö är inte att rekommendera utan vi ser helst att lilla Linus får sin andra chans på landet. Du gillar att röra på dig och går gärna långa, härliga skogspromenader. Du ser även Linus som en självklar del i familjen och låter honom ta plats i både soffa, säng och hjärta. Vill du ge Linus en andra chans? Hör av dig!

Om
Linus kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig.  Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Linus är försiktig vid nya bekantskaper men lättar snabbt upp. Han älskar att bli nerbäddad och sover helst under flera lager mysiga täcken och filtar. Han är tillgiven, pigg och positiv, men även bestämd med vad han vill och inte.

I och med att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hans nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hans självkänsla.

Linus vill ha lugn och ro runtomkring sig. Han vill därför inte bo med småbarn i familjen.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.