Lukas

Ålder: 2 år
Ras: Blandras (cirneco dell'etna/portugisisk vattenhund)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: ca 55 cm
Vikt: 14 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja, stabil och trygg tik
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Försynt och mjuk
Finns i: Skåne
Kontaktperson: elin@hundstallet.se

Vi söker

Till lilla Lukas söker vi ett hundvant hem, gärna med vana av lite försiktigare hundar. Stadsmiljö är inte att rekommendera, utan vi ser att du bor lantligt eller mycket lugnt till. Finns det barn i familjen bör de vara i tonåren. Du är mjuk i ditt sätt att hantera hund och du jobbar positivt med glädje och respekt. Du älskar att röra dig i skog och mark och är lugn- och trygg som person. Känner du att du är rätt för rara Lukas – hör av dig!

Om
Lukas kom in i det stora ärendet med 29 hundar som nyligen inkommit till Hundstallet. Hundarna har bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det är först nu som alla dessa hundar träffar okända folk förutom förra ägaren, vilket man måste ha stor förståelse för.

Lukas är försiktig vid nya bekantskaper och behöver lite tid innan han får förtroende för dig. När han väl lärt känna dig är han kelsjuk, busig och rolig som få.

I och med att han tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver Lukas nya hem, försiktigt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar och jobba med att stärka hans självkänsla.

Då hundarna inte promenerats på regelbundna tider är de i dagsläget inte rumsrena. Detta är något som deras nya familjer bör ta med ro.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.