Luna

Ålder: 2019-02-02
Ras: Fransk bulldogg(oregistrerad)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: ca 35 cm
Vikt: 11 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Eventuellt men ej van
Personlighet: Pigg och kelig
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Luna kräver ett barn-och hundfritt hem för att må bra. Det idealiska hemmet bor lite ödsligt på landet där hon kan få lugn och ro. Kanske trivs du bäst, precis som Luna med att ha några få utvalda kompisar att umgås med. Ett rörigt och livligt hem med mycket nya människor är inget för denna tjej. Luna är nämligen reserverad även mot vuxna människor men när man har vunnit hennes förtroende är man accepterad till fullo.

Luna blir oerhört stressad vid hundmöten och har svårt att gå ner i varv efter det. Hon skulle må bäst av att helt slippa hundmöten eller att sakta socialiseras med arrangerade hundmöten, utan att behöva hälsa. Luna må vara en liten fralla men kräver ett hundvant hem som är beredda på en hel del jobb.

Om
Luna kom in till Hundstallet pga ändrade förhållanden i hemmet.

Luna älskar att ligga nära den hon gillar och sover mer än gärna i sängen.

Utomhus är en favoritsyssla att spela fotboll. Även kamplekar med husse eller matte är något hon gillar.

Då hon som valp hade parasiten Giardia så fick hon inte träffa andra hundar under en lång period. Detta har gjort att hon är mycket osocialiserad kring andra hundar. Vid hundmöten blir hon mer eller mindre okontaktbar i nuläget. Hon skriker när hon ser andra hundar av rädsla och frustration. Detta är hennes största problem och den som tar över Luna måste ha både tålamod, och stor förståelse för att detta behöver mötas med positiva metoder.

Då Luna visat tendenser till allergi går hon på specialfoder som hon fungerar bra på. Hon har även ett blåsljud på hjärtat som behöver kollas upp årligen. I nuläget är det inget som behöver medicineras.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.