Max

Ålder: 2016-01-15
Ras: Podengo Portugues Liso Grande (ej registrerad i SKK)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 68 cm
Vikt: 26 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja
Kan bo med katt: Nej!
Personlighet: Streetsmart och avvaktande
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: ellinor@hundstallet.se

Vi söker

Max har kommit tillbaka från provhemmet. Tyvärr fungerade det inte i familjen som hade hemma Max på prov. Med hans speciella sidor så var det här inte rätt hem för honom och han är åter tillbaka på Hundstallet…

Vi söker ett hem där Max inte behöver vara ensam och där han får mycket motion och stimulans. Vi söker ett hem som inte bor i city utan mer lantligt. Han vill inte bo i lägenhet. Max älskar långa promenader och att leka med andra hundar. Han verkar ofta välja hundar före människor och det tar lite tid att vinna hans hjärta. Max vill komma till ett hem som alltid har äpplen hemma så han varje dag kan få sitt äpple till mellanmål, för det är nämligen en favorit.

Om
Max kom in till Hundstallet som en privat omplacering på grund av förändrade förhållanden.

Han har en lite speciell bakgrund då han hittades av ett svenskt par längs en trafikerad väg i Portugal. Han var utmärglad och svag, men med hjälp av veterinär och god omvårdnad av hans räddare så är han idag en stark och frisk hund. Max gillar inte fordon och vill gärna jaga bilar. Av större bilar blir han lätt skrämd och därför är det viktigt att hans nya hem bor lugnt och lantligt till.

Max är den perfekta löp- och promenadkompisen. Han går fint i kopplet och håller sig gärna nära sin förare. Han bryr sig varken om hundar, människor ute på promenad. Något som Max har med sig i bagaget efter varit så mager är att han letar efter mat mycket så man får vara beredd när man är ute att han försöker äta de mesta som är ätbart.

Hans nya hem bör känna till urhundars mentalitet och stora integritet för att kunna ge Max ett bra liv. När Max lärt känna en person eller familj så är han charmig, lekfull och tar gärna en tupplur på soffan.

Mjukhet och förtroende är viktigt för Max! Man får absolut inte vara hård och burdus mot honom, utan det är mjuk- och kärleksfull vägledning som gäller. Han behöver få tid på sig att knyta an och bygga förtroende, då blir han mer kontaktsökande, vill gärna bli kliad och ligga i soffa och säng.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.