Nicko

Ålder: 1,5 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 55 cm
Vikt: Ca 33 kg
Kan bo med barn: Barn i skolåldern
Kan bo med hund: Vill helst bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Aktiv och kärleksfull
Finns i: Skåne
Kontaktperson: elin@hundstallet.se

Vi söker

Till Nicko söker vi ett aktivt och hundvant hem utan ensamtid. Det får gärna finnas intresse för hundträning då Nicko älskar alla former av hundträning som han hittills provat och han är mycket godismotiverad och lättbelönad. För det nya hemmet är det en självklarhet att all hundträning är belöningsbaserad och relationsfokuserad. Han är en stor pojke, men är inte riktigt medveten om det för han är ju så himla glad och vill så väl. Han tänker inte på att alla inte gillar att han hoppar upp och pussar folk i ansiktet eller nästan drar omkull folk när han får bråttom på promenaden. När han inte får bråttom till någon spännande doftfläck eller annat lockande går han fint i koppel. Han har ett jaktintresse som gör att han inte kan bo med katter och han bor helst som ensamhund, även om han kan gå på promenader tillsammans med andra hundar och kanske kan leka med någon väl utvald hundvän. Han är inte van vid småbarn så hundvana barn från skolåldern och uppåt kan fungera, men han vill inte bo med mindre barn.

I sitt nya hem känner Nicko att han är med i gemenskapen och han är en älskad familjemedlem. Han får massor av tid och han får träna sin kropp som den sportiga kille han är. Kanske får han följa med till ett arbete där han får ligga vid fötterna och sova medan nya livskamraten jobbar? Nicko längtar verkligen efter den han ska få dela livet med! Är det du?

Om
Nicko är en 1,5 år gammal blandraskille som kom till Hundstallet som en privat omplacering på grund av allergi i familjen. Han är en glad och härlig hund med massor av energi. Inomhus har han lätt för att slappna av och han myser gärna i  soffan. Han älskar att vara nära och att hitta på saker. Han behöver få utlopp för den energi han har och han älskar både långa skogspromenader, drag och lydnad. Oavsett vad man hittar på är han lycklig och entusiastisk så länge man gör det tillsammans. Han älskar att samarbeta och att vara duktig. Nicko har separationsångest så han kan inte lämnas ensam hemma.

Söker du en rejäl och gosig hund som entusiastiskt följer med på allt du vill hitta på? Då är Nicko hunden för dig!


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.