Oliver

Ålder: 2011-03-03
Ras: Blandras (shih tzu/ papillon)
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: 6,5 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Stabil tik i liknande storlek
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuk och pigg
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Oliver söker dig med lika stort hjärta som han! Du som kan erbjuda en lugn tillvaro, fylld med härliga promenader, trickträning, roliga aktiviteter och kärlek så det räcker och blir över. Oliver kan bli orolig i alltför stojiga miljöer och söker därför efter ett hem utanför stan. Han skulle älska att få bo på landet med inhägnad tomt där han kunde få spatsera omkring mellan varven.

Oliver blir osäker kring barn och söker därför efter ett hem där han varken behöver bo med, eller träffa yngre barn. Han kan bo med lugna tonåringar som har kunskap om hundars språk.  Läs gärna mer här »

Om
Oliver kom in som en privat omplacering då han var obekväm med barnbarnen i familjen. Han är en otroligt charmig och mjuk kille som trots sin ålder är pigg och hänger gärna med på roliga utflykter i skogen. Han älskar att mysa och är som nöjdast när han får krypa ihop bredvid en i soffan vid dagens slut.

Han kan skälla på mötande hundar ute, och vi ser att hans framtida hem kommer att behöva fortsätta jobba på detta genom mjuka metoder.

Oliver behöver klippas och borstas med jämna mellanrum, därför behöver det finnas intresse av pälsvård. Oliver har inte visat några problem vid hantering såsom bad, kloklipp eller borstning.

Oliver har lindrig artros i ryggen som han i nuläget äter kosttillskott för. Hans framtida hem ska ha stabil ekonomi och ha förståelse för att regelbundna veterinärbesök tillkommer.

Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.