Olivia

Ålder: 2009-01-13
Ras: Blandras
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 40 cm
Vikt: Ca 15 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ev. med stabil hanhund
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Mjuk och tillgiven
Finns i: Skåne
Kontaktperson: carolin@hundstallet.se

Vi söker

Rara Olivia söker ett lugnt och kärleksfullt hem utan småbarn där hon kan få fortsätta åldras. Stadsmiljö är inte att rekommendera så du bor lantligt, eller mycket lugnt till. Hon kräver inte mycket motionsmässigt utan nöjer sig med härliga, lagom promenader. Vi söker ett hem där hon inte behöver bli lämnad ensam längre stunder, där hon kan få all uppmärksamhet och oändligt med kärlek. Ett piggt pensionärspar hade passat ypperligt för den ljuvliga dam!

Om
Olivia kom in i till Hundstallet tillsammans med 28 andra hundar. Hundarna hade bott lantligt och med många hundar runtomkring sig. Det var först på Hundstallet som alla dessa hundar började träffa okända människor förutom förra ägaren. De var helt ovana vid nya miljöer, människor, koppel och halsband. I och med att hon tidigare inte fått någon socialitets- och miljöträning behöver hennes nya hem, försiktigt, mjukt och tålmodigt, fortsätta träna på dessa bitar, jobba med att stärka hennes självkänsla och få henne att känna sig trygg i olika situationer.

Den Olivia vi nu lärt känna är en ljuvlig, äldre dam som älskar att vara nära de personer hon fått förtroende för. Vid nya kontakter kan hon vara lite försiktig men lättar upp fort. Om ni är kompisar vill hon ha så mycket närhet som det bara går, allra helst vill hon ligga i din famn och kramas.

Olivia är en äldre dam och vill inte ha alltför mycket stoj runtomkring sig, finns det barn i familjen bör dessa därför vara i tonåren.

Då hundarna i ärendet inte promenerats på regelbundna tider är de inte helt rumsrena. Det kan fortfarande hända en olycka ibland vilket deras nya familjer bör ta med ro.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.