Tara

Ålder: 2006-09-29
Ras: Portugisisk vattenhund (har stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 45 cm
Vikt: 15 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Ja, stabil hane
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Försiktig och kärleksfull
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: josefine@hundstallet.se

Vi söker

Till rara Tara söker vi efter ett kärleksfullt hem där hon kan få åldras och njuta av härliga skogspromenader. Du bor lugnt till, helst ute på landet, då storstadsmiljöer inte är någonting för Tara. Du har inga högre krav eller tävlingsambitioner, utan vill dela din vardag och promenader med en fyrbent kompis.
Tara bor med fördel tillsammans med en stabil och snäll hanhund, som hon kan få stöd av i sin fortsatta utveckling. Hon vill spendera sin ålderdom i ett lugnt hem och söker därför efter ett barnfritt hem.

Klappar ditt hjärta extra för Tara? Hör av dig!

Om
Tara kom in tillsammans med 28 andra hundar. De har bott isolerat och med liten kontakt med människor och nya miljöer.
Tara är fortfarande väldigt försiktig men vi har sett väldigt stora framsteg. Hon hoppar nu upp mot en för en extra godbit och slår nästan knut på sig själv när man kliar henne på rumpan! Hon har den mjukaste blicken en hund kan ha och går in i allas hjärtan på stört. Hon är lugnet själv men behöver öka upp sitt självförtroende, och vi ser en positiv förändring för varje dag som går.

Det är generellt mycket svårt att finna nya hem till äldre hundar, förståeligt eftersom man inte är garanterad väldigt lång tid med sin hund om man tar över en sådan. Men, att ta hand om en äldre hund är något av det finaste man kan göra. Man får så oerhört mycket tillbaka. Känslan att hjälpa en annars förbisedd hund är fantastisk.

 


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.