Valle

Ålder: 2017-09-20
Ras: Blandras med podengo
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 40 cm
Vikt: 14 kg
Kan bo med barn: Ja, barn i skolåldern
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Försynt och aktiv
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: sara@hundstallet.se

Vi söker

Ett tryggt och aktivt hem på landet! Gärna med erfarenhet av hundar med hundmötesproblematik. Ett hem som gillar att aktivera sin hund, både med motion och mental stimulans. Valle har tidigare testat på Nosework vilket han gärna fortsätter med i det nya hemmet. Vi söker ett tålmodigt och förstående hem som ser potentialen i honom och är beredda på att han kanske kommer bli en utmaning. Det kan låta svårt att hitta hans nya hem, men vi vet att det finns därute! Om du ger honom den chans han såväl behöver kommer du att få en fantastisk liten kille som aldrig kommer lämna din sida.

Om
Valle flyttade från oss som valp med kom tillbaka till Hundstallet pga hans stora hundmötesproblematik, detta till ägarens stora sorg.

Vid nya kontakter kan han vara lite osäker, men han lättar upp om han får hälsa i sin egen takt.  Med Valle får man helt enkelt skynda långsamt. Med de människor han har lärt känna är han en underbar kompis som är mycket tillgiven och inkännande. Han är pigg, busig och älskar att lära sig nya saker. Han är även smart, snabb och fantastiskt rolig.

Valles största problem är hundmöten. Han har snabba reaktioner och går fort upp i varv vid åsynen av andra hundar. I dessa lägen kan han göra utfall och då även omrikta mot den som håller i kopplet. I rätt miljö, dvs. på landet (där han slipper dagliga möten med okända hundar), kommer han att vara en underbar följeslagare. För Valle är verkligen en fantastisk liten kille – det vill vi understryka – och med rätt förutsättningar kommer han att blomstra.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.