Arkiv | Hundar för omplacering Skåne

Sky

Ålder: 2015-05-06
Ras: Västgötaspets (med stamtavla)
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 35 cm
Vikt: Ca 17 kg
Kan bo med barn: Ja, barn med hunderfarenhet
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil tik
Kan bo med katt: Vet ej
Personlighet: Nyfiken och kelig
Finns i: Skåne
Kontaktperson: frida@hundstallet.se

Vi söker

Till fina Sky söker vi någon som gärna bor lantligt och som kan erbjuda långa och härliga promenader då han är i behov av mycket motion. Sky skäller en del och vill vara med, så han söker någon som har massor med tid och och som vill överösa honom med kärlek. Då Sky inte vill vara ensam söker vi ett hem som kan erbjuda minimalt med ensamhetstid. Han är en nyfiken kille som behöver någon som vill aktivera honom med exempelvis spår, nosework eller varför inte en rolig hundkurs.

Har du möjligheten att ge Sky hans nya drömhem? Skicka då in en intresseanmälan idag!Läs mer

Leo

Ålder: 2018-11-29
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: 23 kg
Kan bo med barn: Hundvana tonåringar
Kan bo med hund: Stabil tik i liknande storlek
Kan bo med katt: Troligtvis inte
Personlighet: Aktiv och påhittig
Finns i: Skåne
Kontaktperson: frida@hundstallet.se

Vi söker

Till fina Leo söker vi efter ett kärleksfullt hem med erfarenhet av aktiva hundar. Ett hem där han kan få varierande fysisk motion – promenader, springturer eller varför inte prova på drag? Leo hänger gladeligen med på allt som erbjuds! Du som är intresserad av att gå olika kurser och hitta er bravursport ihop.

Han vill bo utanför stan, helst på landet med inhägnad tomt där han kan få busa mellan varven. Finns det en annan hund i hemmet ska det vara en stabil tik som tycker det skulle vara kul med ett yvigt sällskap.

Är du Leos drömhem? Hör av dig!Läs mer

Nelly

Ålder: Ca 2 år
Ras: Blandras
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 55 cm
Vikt: Ca 23 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil hane i liknande storlek
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Glad och social
Finns i: Skåne
Kontaktperson: frida@hundstallet.se

Vi söker

Till Nelly söker vi ett tryggt, hundvant hem som ser det som en självklarhet att arbeta med mjuka metoder. Det nya hemmet måste ha engagemang och tålamod för en ung dam med valpen kvar i sinnet. Nelly tycker om att träna, men man bör inte ha för höga krav på henne utan mer träna för skojs skull. Hon har glädje av hundkompisar och skulle kunna trivas med att bo med en äldre hane i liknade storlek. Däremot så gör Nellys stora jaktlust att hon inte kan bo med katter. Då hon kan vara lite hårdhänt i leken så bör eventuella barn i familjen vara i övre skolåldern.Läs mer

Twix

Ålder: 9 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 30 cm
Vikt: Ca 4 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Energisk och glad
Finns i: Skåne
Kontaktperson: frida@hundstallet.se

Vi söker

Fina Twix söker ett kärleksfullt hem som enbart jobbar med mjuka metoder och har hundvana sedan tidigare. Det är en glad och framåt kille men han kan bli osäker om han känner sig trängd. Därför är det viktigt att hans nya ägare kan läsa av honom och har förståelse för att vissa situationer kan upplevas som läskiga för honom.

Twix vill bo i ett barnfritt hem där han får tid och utrymme att lära känna sin nya familj. Ni kanske är ett nyblivet pensionärspar? Eller bor du ensam och vill få en ny bästis att skämma bort?

Det nya hemmet måste ha vardagen planerad så att Twix inte behöver bli lämnad ensam då han tycker det är jobbigt och blir orolig.Läs mer

Bruno

Ålder: 2019-05-31
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Ca 65 cm
Vikt: 32 kg
Kan bo med barn: 14 år och uppåt
Kan bo med hund: Vill helst bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Pigg och alert
Finns i: Skåne
Kontaktperson: frida@hundstallet.se

Vi söker

Bruno söker ett aktivt hem som finns på landet. Drömhemmet har inhägnad tomt där han kan patrullera och vakta så att inga oinbjudna gäster släpps in. Då Bruno har lätt till skall, ska han inte bo i lägenhet eller tätbebyggt område.

Vi ser gärna att han får vara eftersökshund eller göra mycket viltspår. Bruno tackar inte nej till en tur med cykeln eller dragtur.

Till Bruno vill vi hitta en hundvan ägare, gärna av liknande hundras, som förstår vad han behöver. Någon som gillar långa promenader och som vill aktivera sin hund.

Om det nya hemmet är extremt hundkunnigt och det finns en mycket stabil, trygg och lekfull tik i liknande storlek skulle det kanske kunna passa Bruno, men annars är han väldigt gärna ensamhund. Han kan bo med tonårsbarn men inte för små då han är lite bufflig och busig.

Bruno vill hitta en familj eller någon som ger honom mycket kärlek och har tålamod.Läs mer

Lady

Ålder: Ca 3 år
Ras: Jämthund (med stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: Ca 26 kg
Kan bo med barn: Barn i skolåldern
Kan bo med hund: Eventuellt med stabil hane
Kan bo med katt: Eventuellt med hundvan katt
Personlighet: Tillgiven och mysig
Finns i: Skåne
Kontaktperson: carolin@hundstallet.se

Vi söker

Till Lady söker vi ett hem med massor av tid för henne och där hon har en given plats i soffan om kvällarna. Hennes drömhem har erfarenhet av liknande hundtyp sedan tidigare och tränar hundar på ett reko sätt. Det är ett aktivt hem där Lady givetvis får massor av motion och stimulans. I nya hemmet tillhör långa promenader, viltspår och godissök vardagen och Lady har sin nya bästa vän att dela livet med. Hon är inte van vid att bo i hundgård och vi vill inte att hon ska vistas eller bo i hundgård i sitt nya hem.

 Läs mer

Kylie

Ålder: 5 år
Ras: Shar pei (ej stamtavla)
Kön: Tik
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 50 cm
Vikt: Ca 20 kg
Kan bo med barn: Tonåringar
Kan bo med hund: Vill bo som ensamhund
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Trogen med integritet
Finns i: Skåne
Kontaktperson: elin@hundstallet.se

Vi söker

Till Kylie söker vi ett hundvant hem som förstår sig på hundar med ”urhundsmentalitet”, det vill säga en hund som har stor egen vilja och som inte gillar att människor utanför flocken tränger sig på. Ett hem som inte tycker att en hund alltid måste lyda sin ägare och som ser charmen i en hund med stor personlighet och egna idéer. Du respekterar hennes signaler och är inte påträngande utan ger henne utrymme, beröm och belöningar. Kylie har behov av att vakta revir och skulle älska att patrullera runt i sin egna inhägnade trädgård. Så om hon själv får välja så vill hon bo lantligt i hus. Hon vaktar med skall och kommer inte att trivas i lägenhet där det är mycket spring i trapphuset. Vinner du Kylies hjärta så får du en trogen vän för resten av hennes liv!Läs mer
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.