Chance

Ålder: Ca 2 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: Ca 30 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Nej
Personlighet: Reserverad mot nya personer och aktiv
Finns i: Skåne
Kontaktperson: elin@hundstallet.se

Vi söker

Chance är en oslipad diamant som kräver en hundvan ägare, någon som är beredd på en hel del jobb och som är mycket ansvarstagande i sin hundhållning.

Han är en pigg och aktiv hund som älskar att leka med sin människa. Bollekar är en favorit, kastar du bollen så kommer Chance ivrigt tillbaka med den i munnen. Han lyssnar och lär med högsta koncentration och kan en hel del tricks. En annan favoritsyssla är att leka i sanden. Finns det en sandhög eller grop med sand att gräva och leka i så är dagen räddad. Chance är absolut ingen badkruka utan leker gärna även i vattnet.

Chance söker en ägare som har tidigare vana av reaktiva hundar, man får inte heller vara rädd för att behöva anpassa livssituationen efter hans behov. Han är trogen den/de han älskar men är reserverad med stor vaktinstinkt till de han inte känner. Chance behöver bo ensligt på landet, därför att bo i ett samhälle eller i en stad skulle innebära för mycket stress för honom och det skulle även innebära en fara för omgivningen på grund av hans reaktivitet. Chance släpper inte in några oinbjudna gäster och även de du känner kommer att mötas med stor misstänksamhet från hans sida. Framförallt män tar det väldigt lång tid för Chance att börja våga lita på män.

Vi som jobbar på Hundstallet brukar ofta prata om att man måste ha ”Hundstalls-ögon”. Med det menar vi att man hela tiden måste ligga steget före och förutspå vad som kan hända. Man måste vara beredd på att det snabbt kan dyka upp ”faror” som Chance ser det och då får man jobba med att avleda, exempelvis skvallerträna på avstånd för att vända den osäkra sidan hos honom till något positivt.

Vi ser potential hos denna fina mjuka kille och han är värd en andra chans. Är du beredd att bli Chance nya matte/husse och få en rejäl utmaning?

Om
Chance kom in till Hundstallet på grund av att ägaren avlidit. Som det verkar så har Chance inte haft det så lätt i sina tidigare hem. Det har framkommit att han flyttat runt en del och inte fått den stimulans och omvårdnad han behöver. Det har satt sina spår, han är en osäker kille med ett stort hjärta.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.