Bamse

Ålder: Ca 2 år
Ras: Polarhundsblandning
Kön: Hane
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: Ca 30 kg
Kan bo med barn: Ja, tonåringar
Kan bo med hund: Ja, med stabil tik.
Kan bo med katt: Troligvis inte
Personlighet: Yster men försiktig.
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: jenny@hundstallet.se

Vi söker

Ett aktivt hem med stor förståelse kring hur man tar hand om en hund med något speciella behov i början. Någon som vill fortsätta simträna med Bamse och vara med och bygga upp honom så han blir stark och orkar mer. Du bör vara stark då Bamse är stark att gå med just nu. Gärna att du vill träna vardagslydnad med honom (Bamse är smart och lär sig snabbt) så promenaderna blir härligare. Vi ser en familj som bor på landet, gärna med inhägnad tomt. Vi tror inte att Bamses tass skulle klara hård dragträning. Den rörelsen blir nog för mycket för honom. Vi måste ju ha i åtanke att hans tass består av två tår och en trampdyna idag. Vi tror heller inte att Bamse klarar flera mils cykel eller joggingturer i veckan, snarare en joggingtur då och då på några kilometer så han får springa lite.

Kraven på Bamses nya hem blir hårda, vi måste hitta en familj som inte tänker med hjärtat lika mycket som med det sunda förnuftet. Det är superviktigt att ha en nära kontakt med oss och framförallt hålla koll på utvecklingen runt hans tass. Nu måste han bli starkare och starkare och därför behöver han en husse eller matte som skyndar långsamt. Någon som har det långsiktiga målet i kikaren snarare än det kortsiktiga.

Idag finns det inga garantier för att Bamses tass kommer bli helt bra, vi vågar tro det men framtiden får utvisa hur det blir. Därför behöver vi en väldigt klok hundägare som kan tänka sig att ge honom chansen trots att framtiden är något oviss.

Vågar man chansa och släppa in Bamse i sitt liv så kommer man få en superfin kompis. Han är så himla älskvärd och framförallt värd ett vanligt liv i en snäll familj.

Finns barn så bör de vara närmare tonåren då Bamse är bufflig, men också för att han kräver mycket tid. Finns annan hund så kan det vara bra om det är en äldre, snäll men kanske lekfull tik.

Om
Bamse! Killen som vunnit allas våra hjärtan!

Då och då kommer det in en hund till Hundstallet som är något alldeles särskilt speciell. En sådan som kliver genom alla barriärer och rakt in i våra hjärtan. En sådan som man inte kan värja sig mot. Bamse är en sådan hund, efter en lång höst med operation och rehab ska han nu omplaceras och det är inte utan att man är något känslosam i denna omplacering. Vem ska få denna fantastiska hund i sitt liv och hur ska man klara sig utan hans villkorslösa kärlek i stallet varje dag?

Vi börjar från början. Bamse kom in till oss som en hittehund. Han hade hittats lösspringande och var lite svårfångad. Men trägen vinner och man fick tag på honom och körde honom till oss. Till en början var Bamse försiktig med nya människor men det släppte snabbt. Vi såg att han drogs med en hälta och vid en närmare titt såg vi en deformerad tass. Han fick omgående träffa en ortoped som beslutade att operation var det enda som skulle kunna hjälpa Bamse. Två av hans tår var så pass skadade eller missbildade att han inte kunde få behålla dom. Han hade mycket ont av sina besvär och det gjorde oss extremt ledsna att tänka oss att han kan ha gått med denna smärta hela sitt liv.

Operationen gick bra och nu började det mödosamma arbetet att läka och så småningom bygga upp tassen så han skulle kunna röra sig normalt. Vi sticker inte under stol med att det var en längre process än väntat och Bamse hade några enormt tråkiga och jobbiga månader. Men så vände det, Bamse började mer och mer använda sin tass och vi började förstå att mycket i hans rörelsemönster handlade om ett smärtminne. Bamse har troligen haft så ont så länge att han då och då kommer på sig själv med att hålla upp tassen trots att det inte gör ont längre.

Vi har nu äntligen fått OK på att omplacera Bamse och hemmet vi söker måste vara extremt speciellt. Mer om detta under ”vi söker”.

Vem är då Bamse? Han är en ung kille, säkert max 2 år gammal. Extremt glad och livfull och älskar att springa. Han är superenkel på så sätt att han är lätt att älska, han tyr sig snabbt till en ny människa och han svarar snabbt på positiv träning. Han är däremot väldigt stark och inte jättebra på att gå i koppel, ännu.

Bamse behöver ett aktivt hem där han får röra sig mycket men med en god översyn kring hans tass. Man måste anpassa motionen efter underlag och väder lite grann. Han vill gärna bo lantligt och promenera mycket i skog och mark. Hans tass mår bra av varierade underlag och är fortfarande inte helt uppbyggd. Han behöver få en starkare trampdyna och bör promenera både på gräs och asfalt. Han vill gärna springa lös på inhägnat område och älskar att leka med bollar. Bamse är en ung kille som du lätt formar till det du vill. Han är förvånansvärt lite polarhund i tänket, vi misstänker att han har någon annan ras i sig eftersom han är relativt lättjobbad och ganska så följsam.

 

 


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.