Chance

Ålder: Ca 2 år
Ras: Blandras
Kön: Hane
Kastrerad: Nej
Mankhöjd: Ca 60 cm
Vikt: Ca 30 kg
Kan bo med barn: Nej
Kan bo med hund: Nej
Kan bo med katt: Har bott med katt men väl intresserad av okända katter så osäkert
Personlighet: Reserverad mot nya personer och aktiv
Finns i: Stockholm
Kontaktperson: omplacering_sthlm@hundstallet.se

Vi söker

Chance är en oslipad diamant som kräver en hundvan ägare som är beredd på en hel del jobb och är mycket ansvarstagande i sin hundhållning.

Han är en pigg och aktiv hund som älskar att leka med sin människa. Bollekar är en favorit, kastar du bollen så kommer Chance ivrigt tillbaka med den i munnen. Han lyssnar och lär med högsta koncentration och kan en hel del tricks. Chance är en förig hund som lär in snabbt. En annan favoritsyssla är att leka i sanden. Finns det en sandhög eller grop med sand att gräva och leka i så är dagen räddad. Chance är absolut ingen badkruka utan leker gärna även i vattnet.

Chance söker en ägare som har tidigare vana av reaktiva hundar, man får inte heller vara rädd för att behöva anpassa livssituationen efter hans behov. Chance är trogen den/de han älskar men är reserverad med stor vaktinstinkt till de han inte känner. Bor du ensligt på landet så släpps inga oinbjudna gäster in.

Vi som jobbar på Hundstallet brukar ofta prata om att man måste ha ”Hundstallsögon”.  Med det menar vi att man hela tiden måste ligga steget före och förutspå vad som kan hända. Man måste vara beredd på att det snabbt kan dyka upp ”faror” som Chance ser det och då får man jobba med att avleda, exempelvis skvallerträna på avstånd för att vända den osäkra sidan hos Chance till något positivt.

Vi ser potential hos denna fina mjuka kille och han är värd en andra chans. Är du beredd att bli Chance nya matte/husse och få en rejäl utmaning?

Om
Chance kom in till Hundstallet på grund av att ägaren avlidit. Som det verkar har Chance inte haft det så lätt i sina tidigare hem, det har framkommit att han flyttat runt en del och inte fått den stimulans och omvårdnad han behöver. Det har satt sina spår, han är en osäker kille med ett stort hjärta.


Fyll i intresseanmälan
NYHETSBREV
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.